ES, Estetiska på Ystad Gymnasium

Estetiska – Estetik och media

Inriktningen Estetik och media passar dig som är intresserad av foto, film, grafisk, design, digital illustration, sociala medier mm.

Den sista föreställningen
15 maj 2024

Välkommen till examensprojektet - den sista föreställningen GENESIS
av årskurs 3 på Estetiska programmet på Ystads Teater.

Estetiska programmet (ES) med inriktning Estetik och media är en högskoleförberedande utbildning. Utbildningen är en kreativ språngbräda oavsett vad du väljer att göra efter din gymnasietid. Utbildningen genomförs i samarbete med Film i Skåne.

Du får stora möjligheter till fördjupning, oavsett om du är intresserad av foto, sociala medier och film. Programmet är av samhällsvetenskaplig karaktär och förbereder dig för vidare studier vid universitet eller högskola.

Våra elever beskriver tiden på programmet som den bästa i deras liv. Missa inte chansen att kombinera ditt praktiska kreativa intresse med ett teoretiskt lärande. Det ger dig goda förutsättningar för bra studieresultat och en rolig gymnasietid.

Vi arbetar i olika projekt, t.ex med filmfestivaler, inspelningsprojekt och fotoutställningar, parallellt med ordinarie undervisning i både kärnämnen och mediaämnen så som grafisk design, digital illustration, foto, film och medieproduktion.

Utbildningen sker i Ystad och även på olika studieresor t.ex. till Köpenhamn, Stockholm eller Berlin. De två olika inriktningarna på Estetiska programmet (musik och estetik och media) samarbetar mycket under gymnasietiden, i bland annat musikvideoproduktion, podcasts och konserter.

Programmet ger dig stora möjligheter till fördjupning och lärarna är aktivt verksamma inom både musik- och mediabranschen, vilket ger en extra dimension till vår utbildning. Genom dina individuella val har du möjlighet att välja till andra kurser som också intresserar dig, för att skapa en utbildning som passar dig på Estetiska programmet.

Inriktning: Estetik och media

Media är oändligt. Och ändå växer våra digitala medier för varje dag – ja, för varje minut. Inriktningen Estetik och media varvar teori med praktiska uppgifter och är din kompletta ingång till att arbeta med media i framtiden. Våra elever drömmer bland annat om att studera vidare i Berlin och New York och vi ger dem förutsättningarna och verktygen för att komma dit. Skolans lokaler är utrustade med det senaste inom medieteknik och du får lära dig hur du arbetar praktiskt med estetik och media.

All bra estetik börjar med en bra idé. I kurserna fotografisk bild, filmproduktion och digitalt skapande får du ett stort kreativt utrymme. Du utvecklar ett öga för det estetiska hantverket som gör att du får förmågan att väcka liv i vilken stilla yta som helst.

Programblad
Estetiska inför 2024/2025

Följ med en vanlig skoldag genom att boka skuggning här!

Tips inför ditt gymnasieval!

Läs mer

@estetiska_ystadgymnasium

Se vad som händer på programmet
Karin Cederström-Nidén Karin Niden Ystad Gymnasium

Karin Cederström-Nidén

Studie- och yrkesvägledare
EK, SA, ES
0724 67 68 42
karin.niden(a)ystad.se

Partnerföretag

Rulla till toppen