Ekonomiprogrammet

Om du är entreprenör, intresserad av marknadsföring, eller kanske juridik – då är Ekonomiprogrammet på Ystad Gymnasium rätt program för dig! Programmet gör dig väl förberedd för vidare studier, speciellt inom områdena ekonomi, finansmarknad, juridik och marknadsföring.

Hos oss får du gedigna kunskaper inom företagsekonomi och företagens roll i samhällsutvecklingen, både lokalt, regionalt, nationellt och globalt. Genom olika projekt och UF (Ung Företagsamhet) får du praktiskt pröva på företagande. I dina studier väljer du mellan tre olika programfördjupningar, som i sig innehåller olika kurser som du kan välja emellan. Se programbladet för mer information om vilka kurser som ingår.

Inriktningen Ekonomi erbjuds med tre programfördjupningar:

Diplomerad gymnasieekonom

Juridik

Internationell handel

diplomerad gymnasieekonomDiplomerad gymnasieekonom är ett sätt att kvalitetssäkra din utbildning och kan vara din språngbräda ut i arbetslivet. Du kommer att genomföra ett antal företagsbesök som är kopplade till utbildningen. Dessutom samarbetar vi med såväl näringsliv som högskola, för att du ska få breda kunskaper och vara väl förberedd för både yrkeslivet och fortsatta studier. Ladda ner information om Diplomerad gymnasieekonom här nedan.

Dipl. gymnasieekonom

Kombinera gymnasiestudier med Nationell idrottsutbildning

Elever som antagits till Ekonomiprogrammet kan kombinera sina gymnasiestudier med Nationell idrottsutbildning inom handboll eller fotboll. Klicka på länken för att läsa mer eller för att söka tillvalet NIU.

Tjejer kan träna handboll på skoltid

Nu kan tjejer som pluggar på Ekonomiprogrammet träna handboll på skoltid, under åk 1 och 2. Detta erbjudande är ej inom NIU handboll.
Lämna din intresseanmälan om att kombinera handbollsträning på skoltid, till en av våra SYV:are eller till rektor Lena Schmidt innan gymnasievalet är över den 15 feb.

Våra samarbetspartners på programfördjupningen
Diplomerad gymnasieekonom: