Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet är det rätta programmet för dig som vill arbeta med djur, allt från sällskapsdjur till exotiska djur.

Det unika med utbildningen är att ett helt år av totalt tre gymnasieår studerar du som elev på plats i Ystad Djurpark. Där lär du dig både teoretiskt och praktiskt tillsammans med dina lärare och djurparkens personal om hur en djurpark ska skötas.

Riksrekryterande – vilket gör att du kan söka programmet oberoende av var du bor i Sverige.

Riksintag till Naturbruk!

Programmets inriktning

Djur

Första året innebär mycket praktiskt arbete för att i årskurs två och tre fördjupa, bredda och förfina dina kunskaper. Du lär dig t.ex. om djurhälsovård, guidning av besökare och arbete med utrotningshotade djur. Dina studiekamrater zebrorna, kamelerna, lemurerna, älgarna och många fler hejar hela tiden på dig! Ytterligare andra djurslag kan du träffa på under dina 15 veckors arbetsplatsförlaga praktik (APL).

Du kan skaffa dig dubbel kompetens – både yrkesexamen och behörighet till högskolan. Du har även möjlighet att göra din arbetsplatsförlagda praktik utomlands!

Vi besöker flera andra djurparker i Sverige och Danmark där du får uppleva mer än vad vanliga besökare får. Du kan få  ett intyg som visar att du har de kunskaper som krävs för att driva djuraffär efter avslutade studier.

Jobbmöjligheter

Programmet ger dig möjlighet att söka yrken som t ex

• Djurskötare
  • Djurvårdare