Bygg- och anläggningsprogrammet

Vill du lära dig bygga hus från projektering till färdigt hus? Då är Bygg- och anläggningsprogrammet rätt för dig. Här får du grundläggande kunskaper i nybyggnation, renovering och ombyggnad av bostäder och lokaler.

Programmet har två inriktningar

Husbyggnad

Mark och anläggning

Vi har behöriga och legitimerade yrkeslärare och Ystad Gymnasium är branschrekommenderat. Vi erbjuder alltid kurser som ger dig grundläggande behörighet. Det ger dig stora möjligheter att studera vidare på högskola, universitet eller yrkeshögskola. Flera av våra elever har av branschen blivit utsedda till årets bygglärlingar.

En tredjedel av utbildningstiden sker i samverkan med olika byggföretag som arbetsplatsförlagt lärande (APL), vilket ger goda chanser till jobb efter utbildningen. I årskurs tre är du gymnasial lärling och då får du 1000 kr extra i studiebidrag/månad.

Jobbmöjligheter

Bygg- och anläggningsprogrammet ger dig möjlighet att söka dig till yrken som t ex

• Träarbetare
  • Murare
  • Betongarbetare
  • Trä/betongarbetare
  • Mark- och anläggningsarbetare

Följ oss på instagram!

Recension från 2016

”Går första året på Bygg- och anläggningsprogrammet och trivs verkligen jättebra. Var orolig i början med tanke på att mesta dels av klassen är killar men hade jag fått välja igen hade jag valt precis likadant. Bra gemenskap i klassen och förstående lärare som går att prata med oavsett varför. Lärarna stöttar en till 100% om man visar att man vill ha hjälp. Utbildningen anpassas rätt mycket efter vad man siktar på för mål osv. och ca halva veckorna spenderas i bygghallen med praktiska övningar vilket är riktigt kul för det mesta. Dock så är de noga med att vara i tid då det är viktigt sen på praktiken. Rekommenderar verkligen denna skolan till er som vill gå Bygg- och anläggningsprogrammet. Även väldigt bra linje om du är rastlös av sig!”