Viktiga datum – Kalendern

Viktiga datum för

HÖST/
VINTER

OKT/NOV: ÖPPET HUS
Välkommen till Öppet hus på Ystad Gymnasium. Exakt datum och mer info om Öppet hus finns här.

15 JAN: ANSÖKAN TILL GYMNASIEVALET ÖPPNAR!
Första dagen för ansökan till gymnasievalet är 15 januari (samma år du ska börja gymnasiet). Sista dagen för ansökan är 15 februari kl 24.00. Du får en kod av skolan eller hem i posten när du går sista året på högstadiet. Den använder du för att logga in på skanegy.se där du följer instruktionerna och gör ditt val.

JAN/FEB: ÖPPET HUS
Välkommen till Öppet hus på Ystad Gymnasium. Exakt datum och mer info om Öppet hus finns här.

JAN/FEB: ÖPPET HUS NATURBRUKSPROGRAMMET
Välkommen till Öppet hus på Ystad Djurpark, vi startar kl 11.00. Exakt datum och mer info om Öppet hus för Naturbruksprogrammet finns här.

15 FEB: SISTA DAGEN ATT GÖRA DITT GYMNASIEVAL!

VÅR/
SOMMAR

15 APRIL: PRELIMINÄRT BESKED
Ditt preliminära besked får du runt 15 april samma år som du gjort gymnasievalet. Första veckan i juli får du veta vilket program som du slutgiltigt kommit in på. Reservantagningen pågår fram till 15 september. Ditt preliminära besked är inte en garanti att du kommer in på just det programmet. Den slutgiltiga antagningen är klar i juli.

25 APRIL – 15 MAJ: OMVALSPERIOD
Om du känner efter den preliminära antagningen, att ditt val inte blev helt rätt, så kan du mellan dessa datum göra förändringar i din ansökan eller göra en helt ny ansökan. Men tänk på att göra ditt omval innan den 15 maj, eftersom efter den 15 maj räknas ditt omval som en sen ansökan.

EFTER 15 MAJ: SEN ANSÖKAN
Om du gör omval eller förändringar i ditt val efter den 15 maj behandlas den som en sen ansökan. Detta innebär att de som sökt i tid fram till 15 maj tas in först och om det sedan finns platser över kan elever med sen ansökan erbjudas plats.

1 JULI: TACKA JA ELLER NEJ
Den slutliga antagningen är klar runt den 1 juli och cirka tre veckor efter att du fått ditt slutgiltiga antagningsbesked måste du lämna besked om du vill ha din plats eller inte. Registrera ditt svar på skanegy.se

AUGUSTI: SKOLSTART
Efter sommarlovet är det dags att börja på gymnasiet, välkommen hit till oss!
Här hittar du viktig information och uppropstider inför skolstart.

Rulla till toppen