El- och energiprogrammet

Är du intresserad av el, datorer och teknik? Då är El- och energiprogrammet rätt program för dig. Vi erbjuder en bred utbildning för framtidens yrken.

Programmet erbjuder två inriktningar

Elteknik

Elteknik har två yrkesutgångar; installationselektriker och industrielektriker.

Dator- och kommunikationsteknik

Ystad Gymnasium har lång erfarenhet av yrkesutbildning. Vi har behöriga och legitimerade yrkeslärare och vi erbjuder alltid kurser som ger dig grundläggande behörighet. Det ger dig stora möjligheter att studera vidare på högskola, universitet eller yrkeshögskola. Kurserna inom elteknik och automation följer branschens rekommendationer.

Utbildningen sker i samarbete med ledande lokala företag inom branschen. Alla elever har arbetsplatsförlagt lärande 15 veckor. Utsikterna är goda att få arbete inom el, automation eller datorteknik efter avslutad utbildning.

Projektarbeten av elever på inriktningen Data

Klicka på rubriken för att se våra elevers olika projektarbeten.

Jobbmöjligheter

Programmet ger dig möjlighet att söka dig till yrken som t ex

• Installationselektriker
  • Industrielektriker