RL, Restaurang och livsmedel på Ystad Gymnasium
Restaurang och livsmedel

APL på Restaurang- och livsmedelsprogrammet

risselmagasinet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram som förbereder våra elever och ger dem grundläggande kunskaper för att kunna arbeta med mat, dryck och servering. Programmet ska bidra till att utveckla elevernas förståelse, kunskaper och färdigheter inom yrket.

Våra elever har minst 15 veckors APL, vilket gör att eleven är väl rustad för kommande yrkesval inom kök och servering.

I åk 3 är eleverna lärlingar vilket innebär att de har APL mer än halva utbildningstiden.

Viktig information till APL-plats och handledare

1. Introduktion

2. Kontaktuppgifter

3. Avtal och kontrakt

4. Arbetsmiljö och ansvar

5. Behörighetskurser och certifikat

6. Poängplan och kursinnehåll

7. Uppföljning och bedömning

8. Handledarutbildning

9. Yrkeskunskapsmoment

10. Övrigt

Kontaktperson

Tomas Dahl toma2628 Ystad Gymnasium

Tomas Dahl

Lärare
tomas.dahl(a)edu.ystad.se
0709-23 07 07

Mattias Rådmark

Mattias Rådmark

Rektor område 5
mattias.radmark(a)ystad.se
0704 31 17 00

Rune Olsson

Rune Olsson

Yrkeslärare
rune.olsson(a)edu.ystad.se
0704-34 05 45

Rulla till toppen