Restaurang Risselmagasinet
Eleverna tillagar och serverar maträtterna till dig
Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet och Filialen
Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan du boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.
Filialen är en mindre restaurang, där våra elever erbjuder lunchservering och enstaka take-away portioner.
Eleverna som driver restaurangerna studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och på Nationella programmet under Anpassad gymnasieskola med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera. Se vår meny nedan.
Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!
Adress
Risselmagasinet: Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket i Ystad. Här finns en länk till google maps - Risselmagasinet.
Filialen: Industrigatan 6, ingången till Filialen ligger mittemot Risselmagasinet.
Bokningar
Oavsett om du vill äta lunch eller brunch bör du boka bord i förväg. Även onsdagskassen ska bokas i förväg.
Alla bokningar sker via mail: risselmagasinet@ystad.se
Risselmagasinet: Lunchservering
kl 11.30-14.00
Här serverar vi som vanligt en lunch som kräver tid och omsorg. Flerrättersmenyer som är tillagade och serveras av våra elever.
Kolla i menyn nedan vilka dagar vi har öppet och vad vi serverar den dagen. Priset för lunchen på tisdagar är följande: förrätt 30 kr, varmrätt 90 kr och dessert 30 kr. Priset på onsdagar och fredagar är: förrätt är cirka 30 kr, huvudrätt cirka 70 kr och efterrätt cirka 30 kr.
På måndagar under vecka 41-50 serveras klassisk husmanskost på Restaurang Risselmagasinet för ca 80 kr.
Boka gärna bord i förväg, öppettider mellan 11.30 - 14.00. Sista bokningsbara tid är 12.30.
Bistro Filialen
Filialen gör comeback och öppnar åter till våren.
Brunch på Rissel
kl 09.00-10.30
En ordentlig frukost i brunch-stil serveras på torsdagar, endast under vårterminen. Frukosten kostar 70 kr och betalning kan endast ske med kort. Kom ihåg att boka bord! Sista bokningsbara tid är 10.00.
Önskas take-away?
Vi erbjuder take-away av en varmrätt i mån av möjlighet, de dagar vi har öppet. Du får gärna maila oss för att fråga om take away är möjligt den dagen du önskar.
Vi behöver veta ditt namn, antal portioner, vilken dag och tid du vill hämta maten. Se nedan i menyn vilka dagar vi har öppet.
Meny höstterminen 2025
Måndag Rissel Husmanskost, öppnar v.41 Tisdag Rissel Onsdag Rissel Stängt Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel En lite snabbare lunch som uppvärmning! Varmrätt Pankopanerad selleri – sellerikräm – picklade krusbär – bönpesto och friterad solovitlök
Bakad Sej – sandefjordsås – örtpotatis – grillad blomkål – krondillsfrön
Cevapcice – tzatsiki – rostad potatis – chimichurri – Grillad spetspaprika
Dessert Bärgranité – kladdkaka – vispad vaniljcrème fraiche
Liten crème Brûlée
Måndag Rissel Husmanskost, öppnar v.41 Tisdag Rissel Onsdag Rissel Stängt Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel Idag serverar vi mellanrätter. ät 3-4 stycken för att motsvara en 3-rätters! Varmrätt Lökpaj – karmelliserad lök – kryddsallad – tomatspett
Isad Gazpacho
Vitlökssniglar
Gratinerade havskräftor
Bisque – queneller
Ostvåffla – lax – dill – pepparrot – rom – lök
Friterad Crab cake – aioli – dill
Pluma – morotspuré – vitlöksstekta morötter – vinägersky
Dessert Crepe Suzette vaniljglass
Plommontartelett – Glass
Måndag Rissel Husmanskost, öppnar v.41 Tisdag Rissel Onsdag Rissel Onsdagspremiär! Förrätt Isad Vichyssoise med räkspett – gräslök – minikrutong
Halstrad rökt sill – äggröra – dill
Varmrätt Raggmunk – stekt fläsk – lingon – persilja
Inkokt lax – hollandaise- peppparot – dill – tournerad potatis –
Ärtpuré
Dessert Hallonmarängrulle – hallonsås – granité
Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel Idag serverar vi mellanrätter. ät 3-4 stycken för att motsvara en 3-rätters! Förrätt Skaldjursbakelse – dillolja – krispig sallad
Ostron mignonetteRåbiff – rökt majo – friterad lök – krasse
Pastrami – aijvar – picklat – brödsticks
Råraka av zucchini och potatis– fetaostkräm – Citronsyrad lök – friterad kruspersilja
Bakad kolja – sås på svamp och gräslök – Parmesanpotatis
Saltimbocca på kyckling – tomatsås – basilikapasta
Dessert Päron på tre sätt
Inkokt päron – päron Tosca – sorbetChokladtryffel
Måndag Rissel Husmanskost, öppnar v.41 Tisdag Rissel Förrätt Skaldjursmacka på grovt bröd
Varmrätt Kycklingfilé med ugnsrostad potatis, dragonmajonnäs, zucchini
Dessert Blåbärspaj med råkräm
Onsdag Rissel Förrätt Calamari aioli – citron – grönt
Pastrami
Picklat –
Baba ganuch –
Ajvar
Varmrätt Falafel á la Rissel
Sovulaki – tzatziki – Rostad potatis – Salviasky –
Semitorkad tomatDessert Mandelchokladkaka – sorbet – björnbär
Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel Klassisk 3-rätters! Förrätt Hasselbacks-potatis – gräddfil – rom – gräslök
Bouchéer med lökkräm – äggkräm – auberginkräm
Varmrätt Sjötunga Walewska
(Duchesse – ciselerad champinjon – hummer – tryffel – fleuron)Lasagne
(Spenat – citron – ricotta) Hyvlad fänkål -och trädgårdsörter
Flankstek – Parmesanpotatis – gräddkokt majssky – lökfrästa bönor
Dessert Bärmarängrulle – bärsorbet
Måndag Rissel Husmanskost, öppnar v.41 Tisdag Rissel Förrätt Melon med lufttorkad skinka med balsamicoreduktion
Varmrätt Ugnsbakad torsk med brynt smör, pepparrot och kokt potatis
Dessert Plommonkaka med lättvispad grädde
Onsdag Rissel Förrätt Kräftbakelse – Syrad sallad –
citronetteSmördegsbakelse – stuvad svamp – syltad svamp
Varmrätt Laxlasagne – dillolja – crudité
Pariserlåda
(Biff Lindström – ägg – potatispure – sky)
Dessert Trio på äpple:
Sorbet – Charlotte – Vaniljskum
Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel Idag serverar vi mellanrätter. ät 3-4 stycken för att motsvara en 3-rätters! Förrätt Lökpaj – karmelliserad lök – kryddsallad – tomatspett
Isad Gazpacho
Vitlökssniglar
Gratinerade havskräftor
Bisque – queneller
Ostvåffla – lax – dill – pepparrot – rom – lök
Friterad Crab cake – aioli – dill
Pluma – morotspuré – vitlöksstekta morötter – vinägersky
Varmrätt Crepe Suzette vaniljglass
Plommontartelett – Glass
Måndag Rissel Husmanskost, öppnar v.41 Tisdag Rissel Förrätt Smörstekt toast med kallrökt lax och hovmästrsås
Varmrätt Klassisk kålpudding serverad med kokt potatis, rårörda lingon och gräddsås.
Dessert Äpplekräm med gräddmjölk och skorpa.
Onsdag Rissel Stängt p.g.a. A-dag Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel Idag serverar vi mellanrätter. ät 3-4 stycken för att motsvara en 3-rätters! Förrätt Skaldjursbakelse – dillolja – krispig sallad
Ostron mignonette
Råbiff – rökt majo – friterad lök – krasse
Pastrami – aijvar – picklat – brödsticks
Råraka av zucchini och potatis– fetaostkräm – Citronsyrad lök – friterad kruspersilja
Ångad kungsflundra – rödbeta – kapris riven pepparrot – Dill & parmesanpotatis
Flankstek – Parmesanpotatis – Choronsås(tomat) – Lökfrästa bönor
Dessert Päron på tre sätt
Inkokt päron – päron Tosca – sorbetChokladtryffel
Måndag Rissel Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12 Varmrätt Wallenbergare med potatispuré, skirat smör, rårörda lingon och ärtor
–
Friterad skrubba med färska bönor, sparrispotatis och skagen
Tisdag Rissel Förrätt Svamptoast på salladsbädd
Varmrätt Biff Stroganoff med ris
Dessert Äpplepaj med råkräm
Onsdag Rissel Förrätt Jordärtsskockssoppa – halstrad pilgirmsmussla –
Friterad svartrotSmördegsinbakad, gravad lax – senapskräm – dill
Varmrätt Koftaspett – Sky – Potatis terrin – Gurk & myntyoghurt
Abborrfilé – potatisstomp –
krondillsås –
kantarellerDessert Bärconsommé – vit chokladmousse
Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel Klassisk 3-rätters! Förrätt Hasselbacks-potatis – gräddfil – rom – gräslök
Bouchéer med lökkräm – äggkräm – auberginkräm
Varmrätt Sjötunga Walewska
(Duchesse – ciselerad champinjon – hummer – tryffel – fleuron)Lasagne
(Spenat, citron, ricotta)
Hyvlad fänkål -och trädgådsörterFlankstek – Parmesanpotatis – Gräddkokt majs – sky – lökfrästa bönor
Dessert Bärmarängrulle – bärsorbet
Måndag Rissel Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12 Varmrätt Skånsk äggakaga med stekt fläsk och rårörda lingon
–
Torsk meunière med kantareller, mandelpotatis och sockerärta, samt brynt smör
Tisdag Rissel Förrätt Gubbröra på kavring
Varmrätt Stekt fläsk med löksås och kokt potatis, rårörda lingon, gurka
Alternativt Bruna bönor med fläsk
Dessert Toscapäron med vaniljglass.
Onsdag Rissel Förrätt Toast med höstens svampar – brynt smörskum
Varmrätt Havets wallenbergare – örtpuré – dillsås
Kålpudding – gräddsky – rårörda lingon – pressgurka – kokt potatis
Smörstekt gös – kräftsås – spenat – kräftstjärtar – kokt potatis
Dessert Äppelvårrulle – husets glass
Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel Klassisk 3-rätters! Förrätt Peppargravad ryggbiff – emulsion – syltad svamp
Skaldjurs Marmite (smördegsöverbakad skaldjursfrikassé)
Varmrätt Confiterat anklår – limesky – persiljerotspuré – grillad persiljerot – persiljepesto
Laxpudding – skirat smör – dill
Dessert Crème Brûlée
Flamberad frukt, Citrontimjanglass, Saltmarängflarn
Måndag Rissel Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12 Varmrätt Pannbiff med stekt lök, sky och morötter, samt rårörda svarta vinbär
–
Fiskgratäng med lax, torsk och räkor
Tisdag Rissel Förrätt Svampaj med liten sallad
Varmrätt Helstekt kotlettrad klyftpotatis, tomatig sås och broccoli
Dessert Pumpaka med frosting
Onsdag Rissel Förrätt Räkbakelse – Kryddgrönt –
SkaldjursvinägrettTre x blomkål
(Friterad – kräm – picklad) –
purjolkösaskaVarmrätt Kycklingspett –
limesky – potatisbakelse – rostad morotFish and chips –
citron – gröna ärtor – RemouladsåsDessert Tarte Tatin – Råkräm – Äppelslush
Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel After Work - 16 - 19
Mer info kommer!
Måndag Rissel LOV Tisdag Rissel LOV Onsdag Rissel LOV Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel LOV
Måndag Rissel Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12 Varmrätt Biff stroganoff med råris och saltgurka
–
Bouillabaisse med aioli och crudité på fänkål, stjälkselleri och morot
Tisdag Rissel STÄNGT Onsdag Rissel STÄNGT Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel After Work - 16 - 19
Mer info kommer!
Måndag Rissel Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12 Varmrätt Bakad fläsksida med potatiskompott, smörad äpple buljong och savoykål
–
Stekt sill med potatismos, rödlök och skirat smör, samt rårörda lingon
–
Köttbullar med potatismos, gräddsås och pressgurka, samt rårörda lingon
Tisdag Rissel Förrätt Skaldjurssoppa alternativt svartsoppa
Varmrätt Tuppbröst med sockerstekt potatis, rödkål, äpplemos,
gräddsås och brysselkål
Dessert Skånsk äpplekaka med vaniljsås.
Onsdag Rissel GÅS - mer info kommer Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel
Måndag Rissel Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12 Varmrätt Köttbullar med potatismos, gräddsås och pressgurka, samt rårörda lingon
–
Gravad lax med dillstuvad potatis och blancherad broccoli
Tisdag Rissel STÄNGT Onsdag Rissel Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel
Måndag Rissel Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12 Varmrätt Helstekt kyckling med citron rostade rotfrukter, basmatiris och veloute med dragon
–
Bakad långa med potatiskompott, ägg, räkor och blomkål, samt skirat smör
–
Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
Tisdag Rissel Mer
info kommer
JulmenyOnsdag Rissel Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel
Måndag Rissel Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12 Varmrätt Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
–
Stekt spätta med rödbeta, kapris, brynt smör och en hög pepparrot
Tisdag Rissel Mer info kommer
JulmenyOnsdag Rissel Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel
Måndag Rissel Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12 Varmrätt Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon
–
Havets wallenbergare med potatispuré, smör, ärtoroch rårörda lingon
Tisdag Rissel Onsdag Rissel Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel