Restaurang Risselmagasinet

Eleverna tillagar och serverar maträtterna till dig

Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet och Filialen

Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan du boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.

Filialen är en mindre restaurang, där våra elever erbjuder lunchservering och enstaka take-away portioner.

Eleverna som driver restaurangerna studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och på Nationella programmet under Anpassad gymnasieskola med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera. Se vår meny nedan.

Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!

Adress

Risselmagasinet: Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket i Ystad. Här finns en länk till google maps - Risselmagasinet.

Filialen: Industrigatan 6, ingången till Filialen ligger mittemot Risselmagasinet.

Risselmagasinet
Filialen

Bokningar

Oavsett om du vill äta lunch eller brunch bör du boka bord i förväg. Även onsdagskassen ska bokas i förväg.

Alla bokningar sker via mail: risselmagasinet@ystad.se

Risselmagasinet: Lunchservering
kl 11.30-14.00

Här serverar vi som vanligt en lunch som kräver tid och omsorg. Flerrättersmenyer som är tillagade och serveras av våra elever.

Kolla i menyn nedan vilka dagar vi har öppet och vad vi serverar den dagen. Priset för lunchen på tisdagar är följande: förrätt 30 kr, varmrätt 90 kr och dessert 30 kr. Priset på onsdagar och fredagar är: förrätt är cirka 30 kr, huvudrätt cirka 70 kr och efterrätt cirka 30 kr.

På måndagar under vecka 41-50 serveras klassisk husmanskost på Restaurang Risselmagasinet för ca 80 kr.

Boka gärna bord i förväg, öppettider mellan 11.30 - 14.00. Sista bokningsbara tid är 12.30.

Bistro Filialen

Filialen gör comeback och öppnar åter till våren.

Brunch på Rissel
kl 09.00-10.30

En ordentlig frukost i brunch-stil serveras på torsdagar, endast under vårterminen. Frukosten kostar 70 kr och betalning kan endast ske med kort. Kom ihåg att boka bord! Sista bokningsbara tid är 10.00.

Önskas take-away?

Vi erbjuder take-away av en varmrätt i mån av möjlighet, de dagar vi har öppet. Du får gärna maila oss för att fråga om take away är möjligt den dagen du önskar.

Vi behöver veta ditt namn, antal portioner, vilken dag och tid du vill hämta maten. Se nedan i menyn vilka dagar vi har öppet.

Meny höstterminen 2025

Meny v 35
  • Måndag Rissel
    Husmanskost, öppnar v.41
  • Tisdag Rissel
  • Onsdag Rissel
    Stängt
  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel
    En lite snabbare lunch som uppvärmning!
    Varmrätt

    Pankopanerad selleri – sellerikräm – picklade krusbär – bönpesto och friterad solovitlök

    Bakad Sej – sandefjordsås – örtpotatis – grillad blomkål – krondillsfrön

    Cevapcice – tzatsiki – rostad potatis – chimichurri – Grillad spetspaprika

    Dessert

    Bärgranité – kladdkaka – vispad vaniljcrème fraiche

     

    Liten crème Brûlée

Meny v 36
  • Måndag Rissel
    Husmanskost, öppnar v.41
  • Tisdag Rissel
  • Onsdag Rissel
    Stängt
  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel
    Idag serverar vi mellanrätter. ät 3-4 stycken för att motsvara en 3-rätters!
    Varmrätt

    Lökpaj – karmelliserad lök – kryddsallad – tomatspett

    Isad Gazpacho

    Vitlökssniglar

    Gratinerade havskräftor

    Bisque – queneller

    Ostvåffla – lax – dill – pepparrot – rom – lök

    Friterad Crab cake  – aioli – dill

    Pluma – morotspuré – vitlöksstekta morötter – vinägersky

    Dessert

    Crepe Suzette vaniljglass

    Plommontartelett – Glass

Meny v 37
  • Måndag Rissel
    Husmanskost, öppnar v.41
  • Tisdag Rissel
  • Onsdag Rissel
    Onsdagspremiär!
    Förrätt

    Isad Vichyssoise med räkspett – gräslök – minikrutong

     

    Halstrad rökt sill – äggröra – dill

    Varmrätt

    Raggmunk – stekt fläsk – lingon – persilja

     

    Inkokt lax – hollandaise- peppparot – dill – tournerad potatis –

    Ärtpuré

    Dessert

    Hallonmarängrulle – hallonsås – granité

  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel
    Idag serverar vi mellanrätter. ät 3-4 stycken för att motsvara en 3-rätters!
    Förrätt

    Skaldjursbakelse – dillolja – krispig sallad
    Ostron mignonette

    Råbiff – rökt majo – friterad lök – krasse

    Pastrami – aijvar – picklat – brödsticks

    Råraka av zucchini och potatis– fetaostkräm – Citronsyrad lök – friterad kruspersilja

    Bakad kolja –  sås på svamp och gräslök – Parmesanpotatis

    Saltimbocca på kyckling – tomatsås – basilikapasta

    Dessert

    Päron på tre sätt
    Inkokt päron – päron Tosca – sorbet

     

    Chokladtryffel

Meny v 38
  • Måndag Rissel
    Husmanskost, öppnar v.41
  • Tisdag Rissel
    Förrätt

    Skaldjursmacka på grovt bröd

    Varmrätt

    Kycklingfilé med ugnsrostad potatis, dragonmajonnäs, zucchini

    Dessert

    Blåbärspaj med råkräm

  • Onsdag Rissel
    Förrätt

    Calamari  aioli – citron – grönt

     

    Pastrami

    Picklat – 

    Baba ganuch – 

    Ajvar

    Varmrätt

    Falafel á la Rissel

     

    Sovulaki – tzatziki – Rostad potatis – Salviasky –
    Semitorkad tomat

    Dessert

    Mandelchokladkaka –  sorbet – björnbär

  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel
    Klassisk 3-rätters!
    Förrätt

    Hasselbacks-potatis – gräddfil – rom – gräslök

     

    Bouchéer med lökkräm – äggkräm – auberginkräm

    Varmrätt

    Sjötunga Walewska
    (Duchesse – ciselerad champinjon – hummer – tryffel – fleuron)

     

    Lasagne

    (Spenat – citron – ricotta) Hyvlad fänkål -och trädgårdsörter

     

    Flankstek – Parmesanpotatis – gräddkokt majssky – lökfrästa bönor

    Dessert

    Bärmarängrulle – bärsorbet

Meny v 39
  • Måndag Rissel
    Husmanskost, öppnar v.41
  • Tisdag Rissel
    Förrätt

    Melon med lufttorkad skinka med balsamicoreduktion

     

    Varmrätt

    Ugnsbakad torsk med brynt smör, pepparrot och kokt potatis

    Dessert

    Plommonkaka med lättvispad grädde

  • Onsdag Rissel
    Förrätt

    KräftbakelseSyrad sallad
    citronette

     

    Smördegsbakelse –  stuvad svamp –  syltad svamp

    Varmrätt

    Laxlasagne – dillolja – crudité

     

    Pariserlåda

    (Biff Lindström – ägg – potatispure – sky)

    Dessert

    Trio på äpple:

    Sorbet – Charlotte – Vaniljskum

  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel
    Idag serverar vi mellanrätter. ät 3-4 stycken för att motsvara en 3-rätters!
    Förrätt

    Lökpaj – karmelliserad lök – kryddsallad – tomatspett

    Isad Gazpacho

    Vitlökssniglar

    Gratinerade havskräftor

    Bisque – queneller

    Ostvåffla – lax – dill – pepparrot – rom – lök

    Friterad Crab cake  – aioli – dill

    Pluma – morotspuré – vitlöksstekta morötter – vinägersky

    Varmrätt

    Crepe Suzette vaniljglass

    Plommontartelett – Glass

Meny v 40
  • Måndag Rissel
    Husmanskost, öppnar v.41
  • Tisdag Rissel
    Förrätt

    Smörstekt toast med kallrökt lax och hovmästrsås

    Varmrätt

    Klassisk kålpudding serverad med kokt potatis, rårörda lingon och gräddsås.

    Dessert

    Äpplekräm med gräddmjölk och skorpa.

  • Onsdag Rissel
    Stängt p.g.a. A-dag
  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel
    Idag serverar vi mellanrätter. ät 3-4 stycken för att motsvara en 3-rätters!
    Förrätt

    Skaldjursbakelse – dillolja – krispig sallad

    Ostron mignonette

     

    Råbiff – rökt majo – friterad lök – krasse

     

    Pastrami – aijvar – picklat – brödsticks

     

    Råraka av zucchini och potatis– fetaostkräm – Citronsyrad lök – friterad kruspersilja

     

    Ångad kungsflundra – rödbeta – kapris riven pepparrot – Dill & parmesanpotatis

     

    Flankstek – Parmesanpotatis – Choronsås(tomat) – Lökfrästa bönor

    Dessert

    Päron på tre sätt
    Inkokt päron – päron Tosca – sorbet

     

    Chokladtryffel

Meny v 41
  • Måndag Rissel
    Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12
    Varmrätt

    Wallenbergare med potatispuré, skirat smör, rårörda lingon och ärtor

    Friterad skrubba med färska bönor, sparrispotatis och skagen

  • Tisdag Rissel
    Förrätt

    Svamptoast på salladsbädd

    Varmrätt

    Biff Stroganoff med ris

    Dessert

    Äpplepaj med råkräm

  • Onsdag Rissel
    Förrätt

    Jordärtsskockssoppa –  halstrad pilgirmsmussla
    Friterad svartrot

     

    Smördegsinbakad, gravad lax – senapskrämdill

     

     

    Varmrätt

    Koftaspett – Sky – Potatis terrin – Gurk & myntyoghurt

     

    Abborrfilé  – potatisstomp – 
    krondillsås – 
    kantareller

     

    Dessert

    Bärconsommé – vit chokladmousse

  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel
    Klassisk 3-rätters!
    Förrätt

    Hasselbacks-potatis – gräddfil – rom – gräslök

    Bouchéer med lökkräm – äggkräm – auberginkräm

     

     

    Varmrätt

    Sjötunga Walewska
    (Duchesse – ciselerad champinjon –  hummer – tryffel – fleuron)

     

    Lasagne

    (Spenat, citron, ricotta)
    Hyvlad fänkål -och trädgådsörter

     

    Flankstek –  Parmesanpotatis –  Gräddkokt majs – sky – lökfrästa bönor

    Dessert

    Bärmarängrulle – bärsorbet

Meny v 42
  • Måndag Rissel
    Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12
    Varmrätt

    Skånsk äggakaga med stekt fläsk och rårörda lingon

    Torsk meunière med kantareller, mandelpotatis och sockerärta, samt brynt smör

  • Tisdag Rissel
    Förrätt

    Gubbröra på kavring

    Varmrätt

    Stekt fläsk med löksås och kokt potatis, rårörda lingon, gurka

    Alternativt Bruna bönor med fläsk

     

    Dessert

    Toscapäron med vaniljglass.

  • Onsdag Rissel
    Förrätt

    Toast med höstens svampar –  brynt smörskum

    Varmrätt

    Havets wallenbergare – örtpuré – dillsås

     

    Kålpudding – gräddsky – rårörda lingon – pressgurka – kokt potatis

     

    Smörstekt gös –  kräftsås – spenat – kräftstjärtar – kokt potatis

     

    Dessert

    Äppelvårrulle – husets glass

  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel
    Klassisk 3-rätters!
    Förrätt

    Peppargravad ryggbiff – emulsion – syltad svamp

    Skaldjurs Marmite (smördegsöverbakad skaldjursfrikassé)

    Varmrätt

    Confiterat anklår – limesky – persiljerotspuré – grillad persiljerot – persiljepesto

     

    Laxpudding – skirat smör – dill

    Dessert

    Crème Brûlée

    Flamberad frukt, Citrontimjanglass, Saltmarängflarn

Meny v 43
  • Måndag Rissel
    Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12
    Varmrätt

    Pannbiff med stekt lök, sky och morötter, samt rårörda svarta vinbär

    Fiskgratäng med lax, torsk och räkor

  • Tisdag Rissel
    Förrätt

    Svampaj med liten sallad

    Varmrätt

    Helstekt kotlettrad klyftpotatis, tomatig sås och broccoli

    Dessert

    Pumpaka med frosting

  • Onsdag Rissel
    Förrätt

    Räkbakelse  – Kryddgrönt – 
    Skaldjursvinägrett

     

    Tre x blomkål

    (Friterad – kräm – picklad) – 
    purjolkösaska 

    Varmrätt

    Kycklingspett –
    limesky – potatisbakelse – rostad morot

     

    Fish and chips – 
    citron –  gröna ärtorRemouladsås

    Dessert

    Tarte Tatin – Råkräm – Äppelslush

  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel
    After Work - 16 - 19
    Mer info kommer!
Meny v 44
  • Måndag Rissel
    LOV
  • Tisdag Rissel
    LOV
  • Onsdag Rissel
    LOV
  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel
    LOV
Meny v 45
  • Måndag Rissel
    Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12
    Varmrätt

    Biff stroganoff med råris och saltgurka

    Bouillabaisse med aioli och crudité på fänkål, stjälkselleri och morot

  • Tisdag Rissel
    STÄNGT
  • Onsdag Rissel
    STÄNGT
  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel
    After Work - 16 - 19
    Mer info kommer!
Meny v 46
  • Måndag Rissel
    Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12
    Varmrätt

    Bakad fläsksida med potatiskompott, smörad äpple buljong och savoykål

    Stekt sill med potatismos, rödlök och skirat smör, samt rårörda lingon

     

     

    Köttbullar med potatismos, gräddsås och pressgurka, samt rårörda lingon

  • Tisdag Rissel
    Förrätt

    Skaldjurssoppa alternativt svartsoppa

    Varmrätt

    Tuppbröst med sockerstekt potatis, rödkål, äpplemos,

    gräddsås och brysselkål

    Dessert

    Skånsk äpplekaka med vaniljsås.

  • Onsdag Rissel
    GÅS - mer info kommer
  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel
Meny v 47
  • Måndag Rissel
    Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12
    Varmrätt

    Köttbullar med potatismos, gräddsås och pressgurka, samt rårörda lingon

    Gravad lax med dillstuvad potatis och blancherad broccoli

  • Tisdag Rissel
    STÄNGT
  • Onsdag Rissel
  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel
Meny v 48
  • Måndag Rissel
    Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12
    Varmrätt

    Helstekt kyckling med citron rostade rotfrukter, basmatiris och veloute med dragon

    Bakad långa med potatiskompott, ägg, räkor och blomkål, samt skirat smör

     

     

    Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor

  • Tisdag Rissel
    Mer
    info kommer
    Julmeny
  • Onsdag Rissel
  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel
Meny v 49
  • Måndag Rissel
    Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12
    Varmrätt

    Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor

    Stekt spätta med rödbeta, kapris, brynt smör och en hög pepparrot

  • Tisdag Rissel
    Mer info kommer
    Julmeny
  • Onsdag Rissel
  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel
Meny v 50
  • Måndag Rissel
    Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12
    Varmrätt

    Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon

    Havets wallenbergare med potatispuré, smör, ärtoroch rårörda lingon

  • Tisdag Rissel
  • Onsdag Rissel
  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel

@risselmagasinet_ystadgymnasium

Rulla till toppen