Företag + Fjärde teknikåret
= Gymnasieingenjör

Vilka företag jobbar med det fjärde teknikåret och vad tillverkar dem? T4, Gymnasieingenjör fjärde teknikåret på Ystad Gymnasium

Undrar du vilka företag som är kopplad till fjärde teknikåret? Undrar du vad dessa företag egentligen gör och vad du som plugga på fjärde teknikåret kan tänkas få göra på din APL?

BLS Industries

Ystad

BLS Industries är en koncern inom VVS-branschen som tillverkar och säljer av sanitetsprodukter för badrum och kök. Vår huvudsakliga produktsegmenten är golvbrunnar, golvrännor, inomhusavlopp, rostfri inredning och rostfri sanitet.

I Ystad ligger vår tillverkning av plastdetaljer där vi tex formsprutar och extruderar. Här producerar vi bland annat ca 10 000 golvbrunnar per vecka.

Som APL-elev hos oss får ni vara med och utveckla våra innovativa produkter eller kanske bidra med att effektivisera vår produktion ännu mer.

Till företagets hemsida

HydX

Ystad

HydX tillverkar hydrauliklösningar i världsklass. Hos oss får kunden hydraulik, styrsystem och radiostyrning i en och samma partner som förstår hela maskinen. Idag finns det i stort sett styrsystem i alla HydX applikationer, oavsett om det är mobila, marina eller industriella system.

APL elever hos HydX får en bred bild av företaget under den inledande 3 veckors perioden och får vara en del av alla våra processer. I slutet på dessa inledande veckor förs en dialog med handledaren och ni sätter tillsammans en inriktning för projektet under den längre APL-perioden. Tidigare elever har bla. fått specialisera sig inom frekvensstyrning, programmering och produktframtagning. Elever med intresse för automation och mekanik trivs nog lite extra bra hos oss.

Läs när HydX själva berättar om fjärde teknikåret i deras Hydraulikblogg: "T4 är en vinst för eleven, HydX och Ystad"

Till företagets hemsida

SARSYS-ASFT

Köpingebro

SARSYS-ASFT - Våra produkter och tjänster hjälper till att möjliggöra en säker och hållbar logistik för människor i världens alla hörn. Vi gör det genom att utveckla och tillverka olika typer av mätinstrument, med tillhörande användargränssnitt, som byggs in i vägar och landningsbanor och där blir en vital del av infrastrukturen.

Till företagets hemsida

Examec

Tomelilla

Examec är specialiserat på precisionsdetaljer och avancerat maskinbygge i mindre serier. Vårt fokus ligger inom medicinteknik, stora forskningsanläggningar, vetenskapliga tillämpningar och förpackningsindustri.

I vårt företags gemenskap har vi ett fantastiskt gäng glada och duktiga kvinnor och män som har högt utvecklad yrkeskunskap, hög ambitionsnivå och serviceanda. Vi har en modern, välhållen maskinpark och anläggning.

Till företagets hemsida

WME Mechanics

Ystad

WME Mechanics är en mekanisk verkstad där vi hjälper våra kunder med det mesta inom idéutveckling, konstruktion, tillverkning, installation och service. Verksamheten sysslar med många olika delar av produktion så som konstruktion i Solidworks, skärning av plåt i laser och plasma, bearbetning genom fräsning och svarvning, svetsning i svart, rostfritt och aluminium samt blästring, målning och montage.
WME Mechanics har varit med sedan det fjärde teknikåret startades upp och har arbetat och utvecklat många elever från Ystad Gymnasium. På WME fokuserar vi på att ge en bred introduktion till industrin där eleven får testa på att arbete i våra olika avdelningar för att allt eftersom specialisera sig inom ett specifikt område. Hos oss får eleven uppleva ett snabbt växande företag och ta del i WME's fortsatta utveckling.
WME Mechanics finns i rymliga lokaler i södra Ystad.
Till företagets hemsida

Vossloh

Ystad

Välkommen till en framtidsbransch! Tåg är ett miljövänligt alternativ att resa och du kan vara med och bidra till en bättre värld genom din APL hos oss. Vossloh är branschledande inom teknisk innovation och konstruktion för tågväxlar och vi är ett globalt företag. Vi värnar vi om våra anställda och det arbete vi utför tillsammans. Vi jobbar aktivt med mångfaldsfrågor och tycker att det är viktigt att få in fler kvinnor i branschen. Vi vill att du som elev ska växa och lära dig mycket hos oss under din APL, framförallt med fokus på att konstruera tågväxlar i CAD-miljö. Att vara nyfiken och ha en vilja att lära sig mer om teknik och matte är ett plus!

 

Till företagets hemsida

Dücker Corrpal

Ystad

Dücker Corrpal AB i Ystad tillverkar, säljer och installerar maskinlinjer för materialhantering till wellpappindustrin. Vi är en ledande aktör inom vår nisch och vår styrka är vår kvalitet och vår förmåga att flexibelt lösa våra kunders olika behov. Vår marknad är huvudsakligen Europa, men våra installationer finns över hela världen. Vi ingår i tyska Dücker Group, världsledande på logistiklösningar inom wellpappindustrin.

Som APL-elev hos oss får du först en bred introduktion i företagets verksamhet. Därefter finns det möjlighet att fördjupa sig inom projektledning, mekanisk och elektrisk beredning eller programmering.

Till företagets hemsida

Plasman

Simrishamn

Plasman tillverkar plastdetaljer till bilindustrin med stora kunder som t.ex Scania och Volvo. På fabriken i Simrishamn formsprutas plastdetaljer samt lackeras i robotceller. Vi erbjuder APL inom produktionsteknik och automation.

Till företagets hemsida

Swegon

Tomelilla

Swegon erbjuder hållbara inomhusmiljö-lösningar av ventilation till företag och offentliga platser. I Tomelilla finns en stor design- och konstruktionsavdelning där du inom din APL arbetar med kreativ produktutveckling, från idégenerering, prototypframtagning och tester.

Till företagets hemsida

MH Modules

Ingelstorp

Till företagets hemsida

Bravida

Tomelilla

Till företagets hemsida

PMH Hallar

Ystad

Till företagets hemsida
Rulla till toppen