Emelie, fd elev

”Nästan varje dag har jag nytta av det jag lärde mig på gymnasiet. Visst krävs det mod att starta eget – men du måste faktiskt ha grundkunskaper också!”

Emelie ler ursäktande och trycker bort ytterligare ett samtal på mobilen. Hon gick ut Samhällsprogrammet/Ekonomi 2008. Egentligen hade hon tänkt gå Handel men fick rådet av en lärare att ändra sitt val.

– Jag måste erkänna att nog gjorde valet till gymnasiet till en alldeles för stor grej. Mitt råd är att absolut inte göra det. Välj det du gillar och tro på dig själv så blir det bra, menar Emilie.

Efter studenten jobbade hon på ICA och utbildade sig sedan till personlig tränare som hon också fick jobb som.

– Jag har alltid velat starta eget och har parallellt startat upp två företag inom träning och kost respektive hälsoprodukter. Det ena arbetar globalt. Just nu går jag floristutbildningen och hoppas få jobba med det också. Som du förstår gillar jag variation, säger hon och skrattar. Läs mer om Emelies vardag och jobb på hennes blogg Body & Plate.