Restaurang Risselmagasinet
Eleverna tillagar och serverar maträtterna till dig
Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet och Filialen
Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan du boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.
Filialen är en mindre restaurang, där våra elever erbjuder lunchservering och enstaka take-away portioner.
Eleverna som driver restaurangerna studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och på Nationella programmet under Anpassad gymnasieskola med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera. Se vår meny nedan.
Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!
Adress
Risselmagasinet: Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket i Ystad. Här finns en länk till google maps - Risselmagasinet.
Filialen: Industrigatan 6, ingången till Filialen ligger mittemot Risselmagasinet.
Bokningar
Oavsett om du vill äta lunch eller brunch bör du boka bord i förväg. Även onsdagskassen ska bokas i förväg.
Alla bokningar sker via mail: risselmagasinet@ystad.se
Risselmagasinet: Lunchservering
kl 11.30-14.00
Här serverar vi som vanligt en lunch som kräver tid och omsorg. Flerrättersmenyer som är tillagade och serveras av våra elever.
Kolla i menyn nedan vilka dagar vi har öppet och vad vi serverar den dagen. Priset för lunchen på tisdagar är följande: förrätt 30 kr, varmrätt 90 kr och dessert 30 kr. Priset på onsdagar och fredagar är: förrätt är cirka 30 kr, huvudrätt cirka 70 kr och efterrätt cirka 30 kr.
På måndagar under vecka 41-50 serveras klassisk husmanskost på Restaurang Risselmagasinet för ca 80 kr.
Boka gärna bord i förväg, öppettider mellan 11.30 - 14.00. Sista bokningsbara tid är 12.30.
Bistro Filialen
Filialen gör comeback och öppnar åter till våren.
Brunch på Rissel
kl 09.00-10.30
En ordentlig frukost i brunch-stil serveras på torsdagar, endast under vårterminen. Frukosten kostar 70 kr och betalning kan endast ske med kort. Kom ihåg att boka bord! Sista bokningsbara tid är 10.00.
Önskas take-away?
Vi erbjuder take-away av en varmrätt i mån av möjlighet, de dagar vi har öppet. Du får gärna maila oss för att fråga om take away är möjligt den dagen du önskar.
Vi behöver veta ditt namn, antal portioner, vilken dag och tid du vill hämta maten. Se nedan i menyn vilka dagar vi har öppet.
Meny höstterminen 2025
Måndag Rissel Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12 Varmrätt Bakad fläsksida med potatiskompott, smörad äpple buljong och savoykål
–
Stekt sill med potatismos, rödlök och skirat smör, samt rårörda lingon
–
Köttbullar med potatismos, gräddsås och pressgurka, samt rårörda lingon
Tisdag Rissel FULLBOKAT Förrätt Skaldjurssoppa alternativt svartsoppa
Varmrätt Tuppbröst med sockerstekt potatis, rödkål, äpplemos,
gräddsås och brysselkål
Dessert Skånsk äpplekaka med vaniljsås.
Onsdag Rissel GÅS - mer info kommer Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel
Måndag Rissel Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12 Varmrätt Köttbullar med potatismos, gräddsås och pressgurka, samt rårörda lingon
–
Gravad lax med dillstuvad potatis och blancherad broccoli
Tisdag Rissel STÄNGT Onsdag Rissel Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel
Måndag Rissel Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12 Varmrätt Helstekt kyckling med citron rostade rotfrukter, basmatiris och veloute med dragon
–
Bakad långa med potatiskompott, ägg, räkor och blomkål, samt skirat smör
–
Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
Tisdag Rissel FULLBOKAT
JulmenyFörrätt Julmeny
Pris: 245 kr per person/tre-rätters meny
Onsdag Rissel Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel
Måndag Rissel Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12 Varmrätt Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
–
Stekt spätta med rödbeta, kapris, brynt smör och en hög pepparrot
Tisdag Rissel FULLBOKAT
JulmenyFörrätt Julmeny
Trerättersmeny, pris: 245 kr. /person
Onsdag Rissel Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel
Måndag Rissel Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12 Varmrätt Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon
–
Havets wallenbergare med potatispuré, smör, ärtoroch rårörda lingon
Tisdag Rissel STÄNGT Onsdag Rissel Onsdag Filialen Öppnar efter jul! Torsdag brunch Rissel Öppnar efter jul! Fredag Rissel