Restaurang Risselmagasinet

Eleverna tillagar och serverar maträtterna till dig

Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet och Filialen

Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan du boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.

Filialen är en mindre restaurang, där våra elever erbjuder lunchservering och enstaka take-away portioner.

Eleverna som driver restaurangerna studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och på Nationella programmet under Anpassad gymnasieskola med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera. Se vår meny nedan.

Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!

Adress

Risselmagasinet: Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket i Ystad. Här finns en länk till google maps - Risselmagasinet.

Filialen: Industrigatan 6, ingången till Filialen ligger mittemot Risselmagasinet.

Risselmagasinet
Filialen

Bokningar

Oavsett om du vill äta lunch eller brunch bör du boka bord i förväg. Även onsdagskassen ska bokas i förväg.

Alla bokningar sker via mail: risselmagasinet@ystad.se

Risselmagasinet: Lunchservering
kl 11.30-14.00

Här serverar vi som vanligt en lunch som kräver tid och omsorg. Flerrättersmenyer som är tillagade och serveras av våra elever.

Kolla i menyn nedan vilka dagar vi har öppet och vad vi serverar den dagen. Priset för lunchen på tisdagar är följande: förrätt 30 kr, varmrätt 90 kr och dessert 30 kr. Priset på onsdagar och fredagar är: förrätt är cirka 30 kr, huvudrätt cirka 70 kr och efterrätt cirka 30 kr.

På måndagar under vecka 41-50 serveras klassisk husmanskost på Restaurang Risselmagasinet för ca 80 kr.

Boka gärna bord i förväg, öppettider mellan 11.30 - 14.00. Sista bokningsbara tid är 12.30.

Bistro Filialen

Filialen gör comeback och öppnar åter till våren.

Brunch på Rissel
kl 09.00-10.30

En ordentlig frukost i brunch-stil serveras på torsdagar, endast under vårterminen. Frukosten kostar 70 kr och betalning kan endast ske med kort. Kom ihåg att boka bord! Sista bokningsbara tid är 10.00.

Önskas take-away?

Vi erbjuder take-away av en varmrätt i mån av möjlighet, de dagar vi har öppet. Du får gärna maila oss för att fråga om take away är möjligt den dagen du önskar.

Vi behöver veta ditt namn, antal portioner, vilken dag och tid du vill hämta maten. Se nedan i menyn vilka dagar vi har öppet.

Meny höstterminen 2025

Meny v 46
  • Måndag Rissel
    Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12
    Varmrätt

    Bakad fläsksida med potatiskompott, smörad äpple buljong och savoykål

    Stekt sill med potatismos, rödlök och skirat smör, samt rårörda lingon

     

     

    Köttbullar med potatismos, gräddsås och pressgurka, samt rårörda lingon

  • Tisdag Rissel
    FULLBOKAT
    Förrätt

    Skaldjurssoppa alternativt svartsoppa

    Varmrätt

    Tuppbröst med sockerstekt potatis, rödkål, äpplemos,

    gräddsås och brysselkål

    Dessert

    Skånsk äpplekaka med vaniljsås.

  • Onsdag Rissel
    GÅS - mer info kommer
  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel
Meny v 47
  • Måndag Rissel
    Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12
    Varmrätt

    Köttbullar med potatismos, gräddsås och pressgurka, samt rårörda lingon

    Gravad lax med dillstuvad potatis och blancherad broccoli

  • Tisdag Rissel
    STÄNGT
  • Onsdag Rissel
  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel
Meny v 48
  • Måndag Rissel
    Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12
    Varmrätt

    Helstekt kyckling med citron rostade rotfrukter, basmatiris och veloute med dragon

    Bakad långa med potatiskompott, ägg, räkor och blomkål, samt skirat smör

     

     

    Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor

  • Tisdag Rissel
    FULLBOKAT

    Julmeny
    Förrätt

    Julmeny

     

    Pris: 245 kr per person/tre-rätters meny

  • Onsdag Rissel
  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel
Meny v 49
  • Måndag Rissel
    Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12
    Varmrätt

    Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor

    Stekt spätta med rödbeta, kapris, brynt smör och en hög pepparrot

  • Tisdag Rissel
    FULLBOKAT

    Julmeny
    Förrätt

    Julmeny

    Trerättersmeny, pris: 245 kr. /person

  • Onsdag Rissel
  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel
Meny v 50
  • Måndag Rissel
    Husmanskost, dagens kött eller fisk. Öppnar kl 12
    Varmrätt

    Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon

    Havets wallenbergare med potatispuré, smör, ärtoroch rårörda lingon

  • Tisdag Rissel
    STÄNGT
  • Onsdag Rissel
  • Onsdag Filialen
    Öppnar efter jul!
  • Torsdag brunch Rissel
    Öppnar efter jul!
  • Fredag Rissel

@risselmagasinet_ystadgymnasium

Rulla till toppen