Restaurang Risselmagasinet

Eleverna lagar och serverar maten till dig

Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet

Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.

Eleverna som driver restaurangen studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Yrkesintroduktionen inriktning restaurang och livsmedel samt även Gymnasiesärskolans Nationella program med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera.
Se vår meny nedan.

Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!
Adressen är Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket.

Risselmagasinet

Frukostbuffé serveras kl 8.30-9.30

Lunch serveras kl 11.30-12.30

Kolla i menyn vilka dagar som vi serverar vad. Menyn finns längre ner på sidan.

Pris

Betalning kan endast ske med kort. Kostnaden för lunchen varierar från dag till dag, beroende på råvarorna som används. Se priser i menyn för varje dag.

Boka bord: 070-923 07 20
risselmagasinet@ystad.se

Vi har telefontid kl 9.00-15.00 under våra öppetdagar (se i menyn per vecka). Bokningar utanför den tiden tar vi emot via mail, risselmagasinet@ystad.se

Take-away

Vi erbjuder en varmrätt som du kan förboka via e-mail. Då anger du vilket namn, antal och vilken tid du vill hämta maten.

Pil ner

Meny höstterminen 2022

Meny v 35
  • Måndag
    STÄNGT
    pga sjukdom
  • Tisdag
    STÄNGT
    pga
    sjukdom
  • Onsdag
    Stängt
  • Torsdag
    Stängt
  • Fredag
    2 rätter = 1 huvudrätt
    3 rätter = Förrätt huvudrätt
    Varmrätt

     

    – Toast Gabriel med friterad ansjovis, bearnaise och friterad persilja

    – Socca Med färskost, rostade pumpafrön, hummus och picklade grönsaker

    – Råraka Med rimmat fläsk och lingon

    – Råraka med grillad morot och jalapeñomajonnäs
    – Inkokt lax med dillslungad potatis, ört-crèmefraiche, petit pois och grillad broccoli

    Dessert

     

    – Myntaparfaitkupol med krusbärskompott och

    – Créme brûlée smaksatt med yuzu

Meny v 36
  • Måndag
  • Tisdag
  • Onsdag
    Förrätt

    Råraka med färskost, lök, havsrom och rödbetskräm

    Varmrätt

    Kycklingpiccata med tomatsås, Bacon, svamp och örtris

     

    Dessert

    Hallonmarängrulle med mynta och sorbet

  • Torsdag
  • Fredag
    2 rätter = 1 huvudrätt
    3 rätter = Förrätt huvudrätt
    Varmrätt

     

    -Consommé

    -Löktarte med rättika och kryddgrön

    – Rimmad lax med pressgurka och gyllenhammarpotatis

    – Risotto med svamp och kryddstekt zucchini

    Dessert

     

    -Crème karamell med apelsinsallad karamellsås lättslagen grädde

    -Mandelgratinerade hallon med husets sorbet

Meny v 37
  • Måndag
    Huvudrätt och dessert 95 kr endast varmrätt 70 kr
    Varmrätt

    Stekt lax med kokt potatis och kall sås

    Dessert

    Kladdkaka med päron och vispad grädde

  • Tisdag
    3-rätter 120 kr endast varmrätt 70 kr
    Förrätt

    Kantarellsoppa med smördegsstänger

    Varmrätt

    Kalvrostbiff med potatisgratäng rödvinssky och bakad purjolök

    Dessert

    Blåbärskaka med glass

  • Onsdag
    Förrätt

    Fransk Löksoppa

    Varmrätt

    Gravad lax med dillstuvad potatis och pressgurka

    Dessert

    Fattiga Riddare med kardemummaglass

  • Torsdag
  • Fredag
    2 rätter = 1 huvudrätt
    3 rätter = Förrätt huvudrätt
    Förrätt

     

     

    Varmrätt

    – Potatiskräm

    Med bottarga och körvel

    – Halstrad pilgrimsmussla, med kataifi, sallad sockerärta, rädisa, citronmajo

    -Confiterat anklår    med ingefära och limesky, ljummen sallad av äpple, kål och dragon

    -Flamberad pepparstekmed grönpepparsås och frasig potatiskaka

     

    Dessert

     

    – Mandelchokladkaka

    – Friterad brie med friterad kruspersilja och hjortronsylt

Meny v 38
  • Måndag
    Varmrätt 70 kr
    Dessert 25 kr
    Varmrätt

    Fläskschnitzel med klyftpotatis dragonmajonnäs och skysås

    Dessert

    Knäckig äppelpaj med vaniljgrädde

  • Tisdag
    Förrätt 25 kr
    Varmrätt 70 kr
    Dessert 25 kr
    Förrätt

    Gubbröra på grovt bröd

    Varmrätt

    Torsk med brynt smör pepparrot rödbetor med kokt potatis

    Dessert

    Citronmarängpaj

  • Onsdag
    Förrätt

    Långbakad Rotselleri, friterad kapris, linskräm, syrad lök

    Varmrätt

    Helstekt spätta med bakade betor, kapris, spenat brynt smör och dillpotatis

    Dessert

    Äppelpaj med granité och rosmaringrädde

  • Torsdag
  • Fredag
    2 rätter = 1 huvudrätt
    3 rätter = Förrätt huvudrätt
    Varmrätt

    -Gratinerad rökt lax

    med dill, tomat, schalottenlök och Crème double

    -Pizzetta

    med crèmefraiche, potatis, lök och mozzarella

    – Örtstekt fasanbröst

    med tranbärssky, gräddstuvade murklor och pommes Anna

    – Husets Schnitzel

    med petit pois och klassiska tillbehör

    Dessert

    -Glass au four

    á la Mutantur©

    – Zalabia

    Med rårörda bär och glass

Meny v 39
  • Måndag
    Varmrätt 70 kr
    Dessert 25 kr
    Varmrätt

    Kycklinggratäng med rostade rotfrukter

    Dessert

    Jordgubbsglass med havreflarn

  • Tisdag
    Förrätt 25 kr
    Varmrätt 70 kr
    Dessert 25 kr
    Förrätt

    Rödbetor med getost o honung

    Varmrätt

    Äppelciderbrässerad fläskkarré med rostad potatis

    Dessert

    Ket lime paj

  • Onsdag
    Förrätt

    Risotto med svamp, fänkål och friterad svartrot

    Varmrätt

    Kroppkakor med lingon och skirat smör

    Dessert

    Kall bärconsommé med vit chokladmousse

  • Torsdag
  • Fredag
    2 rätter = 1 huvudrätt
    3 rätter = Förrätt huvudrätt
    Varmrätt

    Meny kommer

Meny v 40
  • Måndag
    Varmrätt 70 kr
    Dessert 25 kr
    Varmrätt

    Biff Lindström med gräddsås kokt potatis och grönsaker

    Dessert

    Kanelpannacotta med äppelkompott

  • Tisdag
    Förrätt 25 kr
    Varmrätt 70 kr
    Dessert 25 kr
    Förrätt

    Kallrökt lax på mörkt bröd med hovmästarsås

    Varmrätt

    Tupp i vin med rostad potatis

    Dessert

    Creme brulée

  • Onsdag
    Förrätt

    Pumpasoppa med vispad crémefraiche, friterad svartrot och kryddkrasse

    Varmrätt

    Bitok a la Russe med senapssky och skånsk potatis

    Dessert

    Crema Catalana med citrussallad

  • Torsdag
    Stängt
  • Fredag
    Stängt
Meny v 41
  • Måndag
  • Tisdag
  • Onsdag
    Förrätt

    Skogssvampssoppa med spett av soja och haloumi

    Varmrätt

    Confiterat anklår med katrinplommonsky, kål på två sätt och rostad potatis

    Dessert

    Blåbärsparfait med maräng och kompott

  • Torsdag
  • Fredag
    Festvåning
    Varmrätt

    Meny kommer

Meny v 42
  • Måndag
  • Tisdag
  • Onsdag
    Förrätt

    Halstrad rökt sill med äggröra och dill

    Varmrätt

    Viltwallenbergare med tranbärssky och svamp

    Dessert

    Minimunk med lemoncurd och hallonsorbet

  • Torsdag
  • Fredag
    After Work
    Varmrätt

    Meny kommer

Meny v 43
  • Måndag
  • Tisdag
  • Onsdag
    Förrätt

    Inbakad, gravad, lax med senapscrèmefraiche och torkad kål

    Varmrätt

    Skomakarlåda (Biffstek, Potatispuré, strimlat fläsk, strimlad purjolök, skysås)

    Dessert

    Äppelbeignet med calvadosglass och granatäpple

  • Torsdag
    A-dag
  • Fredag
    A-dag
Meny v 44
  • Måndag
    LOV
  • Tisdag
    LOV
  • Onsdag
    LOV
  • Torsdag
    LOV
  • Fredag
    LOV
Meny v 45
  • Måndag
  • Tisdag
  • Onsdag
    Stängt
  • Torsdag
    Stängt
  • Fredag
    Varmrätt

    – Moules Frites

    – Blåmusselsoppa

    – Ostron

    med Mignonette & tabasco

    – Crabb cakes

    Med vitlöksmajonnäs, krispig sallad och picklat

    – Gratinerad krabba i sitt skal

    – Sushi på tre sätt

    Dessert

    – Saltkaramellglass

    med rostad mandel och varma björnbär

    – Moussebakelse

    smaksatt med passionsfrukt

Meny v 46
  • Måndag
  • Tisdag
  • Onsdag
    Gåsmiddag

    Mer info kommer
  • Torsdag
    Stängt
  • Fredag
    Sängt
Meny v 47
  • Måndag
  • Tisdag
  • Onsdag
    APL
  • Torsdag
  • Fredag
    APL
Meny v 48
  • Måndag
  • Tisdag
  • Onsdag
    APL
  • Torsdag
  • Fredag
    APL
Meny v 49
  • Måndag
  • Tisdag
  • Onsdag
    APL
  • Torsdag
  • Fredag
    APL
Meny v 50
  • Måndag
  • Tisdag
  • Onsdag
    Stämgt
  • Torsdag
  • Fredag
    Stängt
Meny v 51
  • Måndag
  • Tisdag
  • Onsdag
    Stängt/Lov
  • Torsdag
  • Fredag
    LOV

@risselmagasinet_ystadgymnasium

Efterrätt: Skogsbärssorbet, vit chokladkräm, marängflarn
Varmrätt: Rådjur, kalvbräss, puré på pumpa/morot/apelsin, viltsky smaksatt med enbär serveras vid bordet.
Förrätt: King Oystersvamp, örtvinegrett, färskostkräm och rimmade rotfrukter.
Amuse: Filodegsknyte med höstsvamp och lök, yoghurtdip.
Idag fick gästerna möjlighet att beställa en fördrink i matsalen.

Lavendel, Sichuanpeppar och citron var smakerna. För de som kunde skoja till det så kryddades den med en skvätt gin.

Mycket uppskattat och bra övning för eleverna!
Dagens meny!

Fullbokad matsal och fredagsstämning!
Nu är det fullt i köket och våra elever i RL22 kör branschkunskap med Rune Olsson.
Då kickar vi igång!

Säsongens första servering med RL20. De tar sina första steg mot studenten men först blir det finslipning i skolan för att sedan ta steget ut på sin lärlingsplats.

Bokning som vanligt på risselmagasinet@ystad.se

Ha en fin fredag.
Tack @ystadsaltsjobad för en förträfflig lunch! Tack @minus.kallstrom.chef för att du tog dig tid att snacka lite med RL22, vår nya klass!

Dessa besök, med allt vad det innebär, blir viktiga referenspunkter  när vi senare i höst pratar om matlagning och service i våra olika kurser. Dessutom är det en njutning för alla!
Scroll to Top