Restaurang Risselmagasinet

Eleverna lagar och serverar maten till dig

Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet

Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.

Eleverna som driver restaurangen studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Yrkesintroduktionen inriktning restaurang och livsmedel samt även Gymnasiesärskolans Nationella program med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera.
Se vår meny nedan.

Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!
Adressen är Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket.

Risselmagasinet

Frukostbuffé serveras kl 8.30-9.30

Lunch serveras kl 11.30-12.30

Kolla i menyn vilka dagar som vi serverar vad. Menyn finns längre ner på sidan.

Pris

Betalning kan endast ske med kort. Kostnaden för lunchen varierar från dag till dag, beroende på råvarorna som används. Se priser i menyn för varje dag.

Boka bord: 070-923 07 20
risselmagasinet@ystad.se

Vi har telefontid kl 9.00-15.00 under våra öppetdagar (se i menyn per vecka). Bokningar utanför den tiden tar vi emot via mail, risselmagasinet@ystad.se

Take-away

Vi erbjuder en varmrätt som du kan förboka via e-mail. Då anger du vilket namn, antal och vilken tid du vill hämta maten.

Pil ner

Meny vårterminen 2022

Meny v 21
  • Måndag
    Vårbuffé
    FULLBOKAT
    Varmrätt

Vårbuffé

En härlig mix av god mat.

Lax, fläskkött och kyckling är det som spelar huvudfiolen.

Pris 100 kronor

• Tisdag
  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag

@risselmagasinet_ystadgymnasium

Vi har varit lite dåliga på att uppdatera vårt flöde men det kommer snart lite bilder 🙂

Här och nu  vill jag tacka våra APL/lärlingsplatser för er hjälp till eleverna att hitta en väg framåt!
Åk. 2 avslutar sin APL denna vecka och åk. 3 avslutar snart en lång lärlingsperiod.

Stort tack till @hotellfritiden @brasseriedusud @vastrastation @hotellmossbylund @svaneholms_slott @restaurantmutantur @matochdestillat @saluhallenystad.se @smygehushavsbad @hotelsveaisimrishamn

Ni gör ett viktigt jobb.

#ystadgymnasium
Eleverna i åk. 2 genomför en praktisk examination i kursen Mat & Dryck i kombination. De har fått tre såser och fyra drycker. Utifrån dessa skall de analysera grundsmaker och matcha såserna till en dryck.

För att likna hur man jobbar på restauranger så görs den i grupp, där diskussionerna synliggör hur eleverna  behärskar olika sensoriska begrepp för att kommunicera sina tankar.
#ystadgymnasium
Apfelstrudel med råkräm som avslutning!
Varmrätt: Panerad, stekt sill med potatispuré, rårörda lingon och slutat smör som slås vid bordet!
Rillet på kyckling med rökt majjo, picklad och friterad lök, kycklingskinn och gulbeta.
Första aptitretarna går ut. Sojafärsspett med en creme på röda linser och chili!