Restaurang Risselmagasinet
Eleverna både tillagar och serverar maträtterna till dig
Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet
Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan du boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.
Eleverna som driver restaurangen studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och på Nationella programmet under Anpassad gymnasieskola med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera. Se vår meny nedan.
Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!
Adress
Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket.
Frukostservering kl 09.00-10.30
En ordentlig frukost i brunch-stil serveras på torsdagar, endast under vårterminen. Frukosten kostar 70 kr och betalning kan endast ske med kort. Kom ihåg att boka bord!
Lunchservering kl 11.30-12.30
Kolla i menyn nedan vilka dagar vi har öppet och vad vi serverar den dagen. Betalning kan endast ske med kort. Kostnaden för lunchen varierar från dag till dag, beroende på råvarorna som används. Se priser i menyn för varje dag.
Boka bord via mail till risselmagasinet@ystad.se
Vi tar endast emot bokningar via mail.
Take-away
Vi erbjuder take-away av en varmrätt i mån av möjlighet. Du får gärna maila oss för att fråga. Då anger du vilket namn, antal och vilken tid du vill hämta maten.
Vi har öppet kl 11.30-12.30, se vilka dagar här nedan i menyn.
Vad ska ni äta på fredag? Boka helgkassen!
Från och med 16 feb 2024 (v 7) erbjuder vi en middag att ta med hem på fredagar!
Det är en trerätters meny för 195:-/person.
Ni får allt paketerat för en trevlig middag. Instruktioner om vad som behöver göras innan maten kan serveras kommer att skickas med. Scrolla längre ner för att hitta menyn.
Anpassning för allergier och specialkost får vi diskutera när ni bokar, men de måste anges i förhand. Vi hjälper er så långt vi kan.
Frågor (när som helst) och bokningar (senast onsdagen innan, kl. 15:00) skickas till risselmagasinet@ystad.se. Din bokning är giltig när du fått en bekräftelse från oss.
Avhämtning och adress
Hämtas på angiven tid mellan 14:00 och 15:00 på Risselmagasinet - Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket.
Meny för vårterminen 2024
Måndag Onsdag Torsdag Frukostbuffé
9.00-10.30
STÄNGTFörrätt Idag håller vi stängt på grund av sjukdom.
Fredag Helgkassen +
Måndag Lunch Förrätt Liten räkmacka
Varmrätt Köttbullar med potatismos, gräddsås och lingon
Dessert Chokladpudding med inlagda päron och vispad grädde.
Onsdag Torsdag Frukostbuffé
9.00-10.30Fredag Helgkassen
Måndag Förrätt Caprese
Varmrätt Pasta Alfredo toppad med kyckling
Dessert Vaniljpannacotta toppad med bärgelé
Onsdag Torsdag Frukostbuffé
9.00-10.30Fredag Helgkassen
Måndag Förrätt Grov macka med leverpaté, syltad rödlök
Varmrätt Stekt panerad spätta med kokt potatis, gröna ärtor och remouladsås
Dessert Silviakaka
Onsdag Stängt p.g.a. friluftsdag Torsdag Frukostbuffé
9.00-10.30Fredag Här öppnar vi upp för lunch igen!
Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Gravlaxtoast med Hovmästarsås
eller
Potatis och purjolöks-soppa.
Varmrätt Tagliatelle med tomatconcassé och parmesan
eller
Örtstekt kotlett med sky och potatispuré.
Dessert Citronfromage.
Helgkassen
Måndag Förrätt Laxmousse
Varmrätt Kasslergratäng serverad med ris
Dessert Fastlagsbulle
Onsdag Premiär för onsdagarna!
Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Tartar på lättgravad lax med hovmästarsås, sallad på fänkål, och äpple.
Varmrätt Dillkött
eller
Ångad Torsk med citronsås, Dragonkrokett och råmarinerad kålrabbi
Dessert Crêpe Suzette med vaniljparfait
Torsdag Frukostbuffé
9.00-10.30Fredag Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Blini med vispad Creme Fraiche, tre sorters lök och tångkaviar.
eller
Champinjonsoppa med halstrat sojafärsspett.
Varmrätt Havets Wallenbergare med krämig currysås och kokt potatis
eller
Köttbullar med pressgurka, rårörda lingon och gräddsås.
Dessert Vaniljparfait med Husets fruktsallad.
Helgkassen Premiär för helgkassen!
Förrätt Vad är helgkassen? En trerätters middag som vi förbereder och ni färdigställer hemma!
Varmrätt Vad kostar den? 195:-/person
Hur beställer man? Via risselmagasinet@ystad.se
Hit mailar du också om du vill ha mer information 🙂
Dessert Fredag vecka 7
Mexiko
Tortillas på blå majs med räka, avokado och mango
–
Högrevschili med vetetortillas, svarta bönor och salsa på tomatillo
–
Kokosdessert ”flan de coco”
Måndag SPORTLOV Förrätt STÄNGT
Onsdag SPORTLOV Torsdag SPORTLOV Fredag SPORTLOV Helgkassen SPORTLOV
Måndag STÄNGT Onsdag Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Halstrad pilgrimsmussla med
Jordärtsskockskräm, krispig kål och citronsyrad lökVarmrätt Äggakaka med fläsk, rårörda lingon
eller
Biff Strindberg med Karrépotatis och
skysåsDessert Äppelsoppa med rosmarin & vanilj, Vit choklad-mousse och granatäpple.
Torsdag Frukostbuffé
9.00-10.30Varmrätt Frukostbuffé
9.00-10.30Fredag Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Ramslökssoppa med
confiterad äggula och friterad svartrot.eller
Terinne på färskost och lufttorkad skinka och Svartrot med Kryddsallad och aivar.
Varmrätt Dillbakad Sejfilé med Citronsås, persiljerotspuré och Gröna ärtor.
eller
Dessert Äppelpaj med Råkräm.
Helgkassen 195:/person för tre rätter att ta med sig hem! Förrätt För mer info, maila till risselmagasinet@ystad.se
Varmrätt Amerika
Chicken wings med blue cheese-dipp och mac’n’cheese
–
Smashburgers med crushed potatoes
–
Key lime pie
Måndag Förrätt Gubbröra på kavring
Varmrätt Ungersk gulaschsoppa
Dessert Våffla med grädde och sylt
Onsdag Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Blåmusselsoppa med rotfrukter och persilja.
Varmrätt Stekt sillflundra med
potatispuré,
Lingon och skirat smör.eller
Knaprig fläsksida med
lökkräm och vinägersky.Dessert Chokladsufflé med Hallonsorbet och Yuzucurd.
Torsdag Frukostbuffé
9.00-10.30Varmrätt Frukostbuffé
9.00-10.30Fredag Stängt p.g.a. APL Helgkassen Stängt p.g.a. APL
Måndag Förrätt Mördegsrulle med parmaskinka
Varmrätt Pannbiff med lök, skysås, potatis, rotsaker
Dessert Drömrulltårta
Onsdag Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Rillette med rökt majonnäs, krasse och
picklad lök.Varmrätt Bakad Rödtunga med sås på dill och druvor serverat med potatisstomp
eller
Brännesnuda.
Dessert Pavlova med lemoncurd, lättvispad grädde och bär.
Torsdag Frukostbuffé
9.00-10.30Varmrätt Frukostbuffé
9.00-10.30Fredag Stängt p.g.a. APL Helgkassen Stängt p.g.a. APL
Måndag Förrätt Laxtårta
Varmrätt Lammbogsstek, potatis och rotfruktsgratäng, rödvinssås
Dessert Påskbakelse
Onsdag Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Spickeskinka med kryddig sallad, gravad morot och syrlig färskost.
Varmrätt Röding med potatiskräm och grillad fänkål
eller
Pepparrotskött med
tournerad potatis och
smörkokta rotsaker.Dessert Fattiga Riddare med kardemummaglass.
Torsdag Frukostbuffé
9.00-10.30Varmrätt Frukostbuffé
9.00-10.30Fredag Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Gubbröra på Filmjölksbröd med Friterad purjolök.
eller
Jordärtsskockssoppa med
Halstrad pilgrimsmusslaVarmrätt Kycklingballontine med to matsky, rostade rotsaker och semitorkad tomat.
Dessert Chokladmousse med bärkompott och krossade drömmar.
Helgkassen Varmrätt Indien
Samosas med mango- och korianderchutney
–
Butter chicken ”murg makhani” med naanbröd, basmatiris och raita
.
Yoghurtdessert med saffran ”shrikand” med indiska munkar
Måndag LOV Onsdag LOV Torsdag LOV Fredag LOV Helgkassen LOV
Måndag Onsdag Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Skånsk tapastallrik.
Varmrätt Gravad lax med skånsk potatis och
pressgurkaeller
Rimmad oxbringa med
selleripuré och
sås på persilja och pepparrot.Dessert Minimunk med lemoncurd och granite på mynta och vanilj.
Torsdag Frukostbuffé
9.00-10.30Varmrätt Frukostbuffé
9.00-10.30Fredag Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Crepe med räkor & dill
eller
Kycklingleverpastej med örtsallad, picklade grönsaker och minkrutonger
Varmrätt Bakad lax med sås på ostronskivling/gräslök och örtslungad potatis
eller
Pizza bianco med potatis, citronsyrad spetskål och örtolja
Dessert Crème Brulé med Citrussallad.
Helgkassen Varmrätt Brasilien
Empadas, ostbröd ”pao de queijo” och tomatsalsa
–
Böngryta med oxkött, chorizo och sidfläsk ”feijoada” med sallad på avokado och apelsin, samt vitlöksris
–
Passionsfruktsmousse ”mousse de maracujá”
Måndag Förrätt Laxmacka
Varmrätt Wallenbergare med potatispuré, skirat smör och gröna ärtor
Dessert Citronmarängpaj
Onsdag Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Ceviche med brödflarn, havsromoch harsyra
Varmrätt Rockavinge Grenoblise
(rödbetor & kapris)
med brynt smöreller
Biff Rydberg med senapskräm, skysås och äggula
Torsdag Frukostbuffé
9.00-10.30Varmrätt Frukostbuffé
9.00-10.30Dessert Crème karamell med
punschgrädde och citrus.Fredag Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Fransk löksoppa
eller
Paj med fetaost och spenat, serverad med piperade
Varmrätt Biff Lindström med Idahopotatis, kryddsmör och skysås
Dessert Varma plättar med apelsinkaramellsås och husets glass
Helgkassen Varmrätt Libanon
Allt på bordet!
Tabbouleh
Kafta
Fattoush
Pita
Hummus
Baba ganoush
–
Mannagrynstårta ”layali lubnan”
Måndag Förrätt Rostbiffsmacka
Varmrätt Dragonpasta med halstrad lax
Dessert Mjölkchokladmousse med hallonsås.
Onsdag Sista onsdagsserveringen för terminen
Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 70:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Grön och vit sparris med citron beurre blanc och stenbitsrom.
Varmrätt Risotto med ostron-skivling, kräftstjärtar och dill
eller
Lammstek med Ratatouille och lammsky.
Dessert Rabarberkompott med husets glass, kaksmulor och bär.
Torsdag Frukostbuffé
9.00-10.30Varmrätt Frukostbuffé
9.00-10.30Fredag Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Nässelsoppa med förlorat ägg och mjölkskum
eller
Gratinerad rökt lax med dill, lök och tomat
Varmrätt Kalkonschnitzel,
Dragonsky, krokett ärtpuréDessert Rabarberkompott med vit chokladparfait.
Helgkassen Varmrätt Thailand
Tom yum soppa med räkor, samt Thai fish cakes
–
Grön curry på kyckling med gurksallad och jasminris
–
Kokosnötsglass med rostad ananas i karamell
Måndag Förrätt Sashimi
Varmrätt Kycklingw0k med ris ochgrönsaker
Dessert Friterad banan med vaniljglass
Onsdag APL Torsdag Frukostbuffé
9.00-10.30Varmrätt Frukostbuffé
9.00-10.30Fredag Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Färsfyllda vårrullar med kryddgrönt och sojadipp
eller
Halstrad grön sparris, havsrom och förlorat ägg
Varmrätt Helbakad spätta med kapris, rödbetor, spenat, skirat smör och tournerad potatis
Dessert Marinerade bär med vaniljglass och saltmarängflarn
Helgkassen Varmrätt Ingen Helgkasse
Måndag Förrätt Svampcrepes
Varmrätt Fransk bouillabaise med aioli
Dessert Crème brulé
Onsdag APL Torsdag Frukostbuffé
9.00-10.30Varmrätt Frukostbuffé
9.00-10.30Fredag Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Gravlaxkuber med senapsdressing och brödflarn
eller
Varmrätt Halstrad bakad spetskål med citronette, potatisstomp och krasse
eller
Skinkschnitzel med örtsmör, sky, potatisstomp och sockerärta
Dessert Munkar med yuzukräm och hallonsorbet.
Helgkassen
Måndag Förrätt Halstrad sparris med lufttorkad skinka
Varmrätt Gravad lax med dillpotatis, citron
Dessert Rabarberparfait med knäckflarn
Onsdag APL Torsdag Frukostbuffé
9.00-10.30Varmrätt Frukostbuffé
9.00-10.30Fredag Stängt Helgkassen Stängt
Måndag STÄNGT Onsdag APL Torsdag Frukostbuffé
9.00-10.30Varmrätt Frukostbuffé
9.00-10.30Fredag Förrätt Husets Toast Skagen
Varmrätt Citron- och svamprisotto
eller
Helstekt Contrafile med bakad tomat, emulsionsås och friterade lökringar
Dessert Isad rabarbersoppa med vit chokladmousse.
Helgkassen Varmrätt Korea
Allt på bordet!
Steam buns
Marinerat kött ”bulgogi”
Het gratinerad kyckling ”buldak”
Glasnudelsallad ”japache”
Ingefärspicklad morot och gurka
Kimchi
Ris
–
Honungskaka ”yagkwa”
Måndag Vårbuffé
mer info kommerVarmrätt Vårbuffé
mer info kommer.
Onsdag Torsdag Sista frukostbuffén för terminen. Varmrätt Frukostbuffé
9.00-10.30Fredag Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Sparrissoppa med halstrad pilgrimsmussla och örtolja
Varmrätt Wallenbergare med lingon, ärtor och potatispuré
eller
Fish and Chips
Dessert Eton mess med husets glass.
Helgkassen Varmrätt Ceviche på torsk och räka, samt blåmusslor med salsa och friterat bröd ”sopaipilla”
–
Biffgryta ”lomo saltado” med majskolvar, pommes pinnes och ris
–
Choklad och nougatkaka ”turron de chocolate”
Måndag Onsdag Torsdag Fredag Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Caesarsallad med Kyckling
Varmrätt Ravioli med färskost, tomatkräm och parmesan
eller
Ångad rödtunga med skaldjurssky, bladspenat, stekt ostronskivling och färskpotatis.
Dessert Vit chokladkladdkaka med bärsallad och mynta.
eller
Italiensk citronvattenglass med lakritsmaränger och bär
Helgkassen Varmrätt Italienskt
Sparris med burrata, samt pinsa med fänkålssalami
–
Ragú bolognese med tagliatelle, gröna blad och tomatsallad
–
Tiramisu
Måndag Onsdag Torsdag Fredag Helgkassen