Digitalt öppet hus

Vi kör LIVE 18 nov

I år blir det digitalt Öppet hus.

Vi kör live så att du kan besöka oss digitalt! Ställ dina frågor och få svar direkt av SYV och elever. Häng med på rundtur på skolan.

Nedan har vi förberett massa viktig information för dig, som du kan titta på när du känner för, hela vägen fram till valet. Vi kommer att publicera länk till LIVE-sändningen här innan det är dags.

Hur är känslan på Ystad Gymnasium?

Våra elever kommer under LIVE-sändningen att berätta för dig varför de valde Ystad Gymnasium eller varför de valde just sitt program.

Vilka platser på skolan som är bäst att hänga på och kan man få nya vänner på gymnasiet?

Funderar du på att gå gymnasiesärskolan?

Funderar du på söka ett yrkesprogram?

Checklista inför gymnasievalet

Läs igenom dessa frågor och svar för att få mer koll och struktur inför ditt gymnasieval.

Har du frågor om våra program är du alltid välkommen att höra av dig till våra studie- och yrkesvägledare!

Jennie Lang

Område 4

Viktiga

18 NOV: LIVE ÖPPET HUS YSTAD GYMNASIUM
Vi kör Öppet hus LIVE, så att du ändå kan besöka oss, fast digitalt!
Ställ dina frågor och få svar direkt av våra elever, lärare, SYV, elevhälsan eller annan personal. Häng med på rundtur på skolan mm.

pil pekar ner mot knapp

27 JAN: ÖPPET HUS YSTAD GYMNASIUM
Det blir öppet hus, vi vet bara inte om det blir fysiskt eller digitalt. Håll utkik!

7 FEB: ÖPPET HUS FÖR NATURBRUKSPROGRAMMET
Vi håller Öppet hus på Ystad Djurpark i Skårby, start kl 11.00. Håll utkik om mer information!

15 JAN – 15 FEB: GYMNASIEVAL
Första dagen för ansökan till gymnasievalet är 15 januari (samma år du ska börja gymnasiet) klockan 00.00. Sista dagen för ansökan är 15 februari kl 24.00. Du får en kod av skolan eller hem i posten när du går sista året på högstadiet. Den använder du för att logga in på skanegy.se där du följer instruktionerna och gör ditt val.

15 APRIL: PRELIMINÄRT BESKED
Ditt preliminära besked får du runt 15 april samma år du gjort gymnasievalet. Första veckan i juli får du veta vilket program som du slutgiltigt kommit in på. Reservantagningen pågår fram till 15 september.

25 APRIL – 15 MAJ: OMVALSPERIOD
Den 25/4-15/5 pågår omvalsperioden. Om du känner efter den preliminära antagningen, att ditt val inte blev helt rätt, så kan du mellan dessa datum göra förändringar i din ansökan eller göra en helt ny ansökan. Men tänk på att göra ditt omval innan den 15 maj, för efter den 15 maj räknas ditt omval som ett sen ansökan.

EFTER 15 MAJ: SEN ANSÖKAN
Om du gör omval eller förändringar i ditt val efter den 15 maj behandlas den som en sen ansökan. Detta innebär att de som sökt i tid fram till 15 maj tas in först och om det sedan finns platser över kan elever med sena val erbjudas plats.

1 JULI: TACKA JA ELLER NEJ
Den slutliga antagningen är klar runt den 1 juli och cirka tre veckor efter att du fått ditt slutgiltiga antagningsbesked måste du lämna besked om du vill ha din plats eller inte. Registrera ditt svar på skanegy.se