Ystad Gymnasium rustar med fler digitala läromedel

I måndags hade skolan besök av Patrik Zackrisson, VD på Lärarsidan.se som skolan nu har licens för. Lärare i svenska, religionskunskap, samhällskunskap och historia fick handledning i ett nytt och annorlunda digitalt läromedel. Detta läromedel kan liknas vid en metodbank som lärarna fritt kan ösa ur och länka exempelvis övningar till andra plattformar. En av lärarna upptäckte direkt att Lärarsidan kan integreras bra med verktyget Padlet men det går självklart även att integrera med skolans lärplattform. Detta läromedel kräver inga elevinloggningar, det är lärarna som botaniserar bland utbudet och väljer vad som ska lyftas ut till eleverna. På gymnasiet genomförs piloter i Gleerups digitala läromdel inom ämnena religionskunskap och naturkunskap.

Padlet

De digitala läromedlen ska utvärderas under vårterminen 2016.

På bild: Gymnasielärare Nemat Salehi och Fredrik Karlsson bekantar sig med det nya läromedlet.

Niclas Olsson