Thom, fd elev

”Det var på Restaurang & Livsmedel allting började. Nu snart tio år efter studenten har jag hunnit med många olika jobb som kock i Portugal, på flera restauranger i Köpenhamn och Skåne.

Thom är kock och driver den uppskattade sushirestauranger Sushinu i Ystad tillsammans med sin kollega.

Det var däremot inte japansk mat han lagade, under sina första trevande försök på Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

– Visst! Det var där allt startade, minns han och skrattar. De snart tio åren från studenten och fram till nu har sedan varit fyllda med massor av olika jobb som kock. Jag har bland annat jobbat i Portugal och på flera restauranger i Köpenhamn och runt om i Skåne, berättar Thom.

Så fort han har lärt sig ett kök, vill han flytta till nästa. Så fort han har känt sig trygg, har det varit dags att testa något nytt.

–  Det ligger en slags frihet i det. Jag ser varje jobb som en möjlig språngbräda in i något nytt.

Han har gått den långa vägen från grillkök via franskt och hit till det rena japanska köket.

– Jag är aldrig riktigt nöjd utan söker nya utmaningar hela tiden. Om man söker sig till Restaurang- och livsmedelsprogrammet och vill lyckas tror jag att man måste ha den inställningen. Det är en ganska tuff bransch – men väldigt rolig!”