Tips! Så här kan du använda DigiExam vid provuppsamlingar

Monica Otteby m.fl. har börjat använda DigiExam vid provuppsamlingar genom att köra flera prov vid samma skrivningstillfälle. Monica berättar att hon hade ett antal elever som saknade olika examinationer i novell- och romananalys. Uppsamlingstillfällen är inget nytt fenomen men att man kan ta hjälp av digitala prov är kanske inte lika känt.

Just vid det här tillfället aktiverade Monica tre prov i DigiExam. Varje prov får en egen kod som delas ut till de elever som ska skriva respektive prov. Tre prov betyder också tre offlinefiler för nedladdning. Dessa sparas på USB som vanligt. Det som skiljer från ett vanligt prov i DigiExam är att läraren måste växla mellan de olika provens live-vy. Enligt Monica själv är detta inte alls komplicerat.

Niclas Olsson