Sos animals – Spanien

Hej!
Vi är fyra tjejer som är på praktik i Spanien, vi har varit här i fyra veckor och idag är vår sista dag.
Sos animals är ett hund center som tar hand om herrelösa hundar i Spanien. Här är just nu ca 35 stycken hundar, det är svårt att säga exakt för det kommer in nya hundar och hundar åker.
Vi bor tillsammans med andra volontärer i ett hus och detta stället kallas sos 1 och här är ca 25 hundar och dessa hundar bor i kennlar på tomten. Sen finns det sos 2 där det är ca 13 hundar och alla dessa hundar går ihop och det ligger ca 20 minuter iväg med bil.

En vanlig dag för oss är såhär:
Vi börjar dagen kl 8, då tar vi ut filtar och plockar upp avföring i deras kennlar, sedan ger man medicin till de hundar som behöver det. Den vanligaste sjukdomen är Leishmania som sprids via sandmyggor.
Sedan börjar promenaderna. Det finns två olika promenader en lång som är ca 4 km och en mellan som är ca 2 km. Det är alltid en människa som städar i kennlarna medans de andra är ute med hundarna. När man kommer in från promenaden får hundarna sin mat. När alla hundar har gått så börjar vår siesta och det är ungefär vid 12.00 och den varar till antigen 16.00 eller 17.30 beroende på hur varmt det är. När vi börjar igen gör vi samma sak förutom att medicinen ger man till sist ungefär vid halv åtta och det är då vi slutar (19.30/20.00).
Varannan dag är det aktivering och då får man välja hundar som är uppskrivna på en lista. Då får man välja själv vad man vill göra t.ex. sök, lära in kommandon, inkallning osv

Tiden här har bara flugit iväg, vi har haft otroligt roligt och det är kul att lära känna så många människor med samma intresse. Alla hundar har varit underbara och man har förälskat sig såklart. Och vi alla fyra kommer garanterat komma hit igen.

// Josefine, Josefine, Josefine & Olivia


Bentley

Pontus & Eve

Bentley & Martina


Tyra


Hardy