17.00 - 19.30

Snart har du gjort det enklare för dig själv att välja. Att läsa om program och kurser ger dig koll på innehållet, men det är först när du besöker lokaler och träffar lärare, och elever som du kan känna av stämningen på skolan.

Onsdagen den 14 november mellan 17.00 och 19.30 håller Ystad Gymnasium öppet hus på Surbrunnsvägen 1 och Industrigatan 6. Här hittar du allt som händer på de olika programmen under kvällen.

Det här händer

SKUGGA?

Boka

Konsert   Glasgången, Österport
Estetiska programmet musik

Upplev hur det låter att plugga musik på Ystad Gymnasium. Under kvällen står estetiska programmets musikelever för underhållningen i glasgången. Alldeles intill ligger också skolans konsertsal och studio som är öppna för dig som är extra nyfiken.

Hitta rätt

Vilken är den smidigaste vägen till mediastudion? Hur kommer du snabbast till kafeterian? Lugn. Med den här interaktiva kartan slipper du onödiga omvägar och pinsamma sena ankomster. Här kan du leta upp i förväg var du ska på Öppet hus och ha full koll redan innan du kommer hit.

Till kartan

Provsmakning under Öppet hus
Smaka på en utbildning

Ystad Gymnasiums egen restaurang Risselmagasinet håller kvällsöppet för alla smakglada. Kika förbi och prova elevernas alkoholfria drinkar eller äppelkaka med vaniljsås medan de berättar om hur det är att plugga i en riktig restaurang. Risselmagasinet hittar du mitt emellan Österport och Park.

Träffa exotiska djur på öppet hus

Behöver du lite allmänna tips och råd inför ditt val? Vill du veta mer om gymnasieskolan som skolform? Eller vill du bara vara säker på att inte missa viktig information?

Under kvällen håller SYV informationsföredrag i aulan. Då kommer SYV från olika program att stå på scenen och berätta hur du gör för att välja och vad du ska tänka på innan du väljer. Föredraget ger dig en bra översikt över ditt gymnasieval och du får tillfälle att ställa frågor om du vill.

SYV INFORMERAR
Var: Aulan
När: 14 november
Tid: 18.00 och 19.00

Ambassadörer

Hur skiljer sig gymnasiet från högstadiet? Hur lätt var det att hitta nya kompisar i ettan? Hur mycket teori är det på ett högskoleförberedandeprogram? Vissa frågor är lättare att ställa till någon som själv är elev på skolan, än till en lärare eller vuxen. Under öppet hus hittar du Ystad Gymnasiums ambassadörer Moa, Erica, Cornelia och Ida i glasgången. Leta upp dem och ställ alla dina frågor!

Du kan även följa våra ambassadörer på instagram:
v.46 Erica   v.47 Moa   v.48 Cornelia   v.49 Ida

Följ oss på Instagram