Hantverksprogrammet – Frisör

Hantverksprogrammet med inriktning Frisör riktar sig till dig som gillar att arbeta kreativt inom hår och mode. Utbildningen är kopplad till praktiskt arbete på salonger som erbjuder arbetsplatsförlagt lärande (APL) men även på vår egen frisörsalong som heter Stylistklippet. Här får du jobba med kunder, sköta kassan och ta emot bokningar som ger dig erfarenhet av servicearbetet.

Programmets inriktning

 Frisör

Ystad Gymnasium har lång erfarenhet av yrkesutbildning. Vi har behöriga och legitimerade lärare med mångårig branschvana. Du får lära dig klippa, färga, permanenta och styla. I de individuella valen kan du bland annat välja kurser med inslag av makeup och manikyr. Vi erbjuder alltid kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet.

Vad vill du göra i framtiden? Vi har resurser och möjligheter – det är du själv som sätter gränser för hur långt du vill komma! Efter utbildningen kan du börja arbeta som frisöraspirant. Efter 3000 timmar på salong kan du avlägga gesällbrev som är ett yrkesbevis.

Stylistklippet

Vi har nya fräscha lokaler på Park med egen salong som heter Stylistklippet, där vi klipper och friserar allmänheten. Tidsbokning sker via telefon, på 0704-34 05 18. Elever från varje årskurs får möjlighet att tävla i skol-SM.

Tänkbara  jobbmöjligheter

Programmet ger dig utbildning till Frisöraspirant. Du kan arbeta som anställd, hyra stol eller starta eget.