Hej! Vi är tio stycken elever från Vård- och omsorg samt Barn- och fritidsprogrammet på Ystad Gymnasium som fått möjlighet att åka till England på utomlandspraktik. Vi tänkte nu berätta lite kort om vårt första dygn i Grantham, England.

Vi samlades i Hyllie tidigt på morgonen för att sedan ta oss gemensamt till Kastrup. Planet lyfte kl. 11.55 och resan gick bra och vi kom fram tjugo minuter tidigare. Väl framme på Heathrow Airport tog vi en snabb lunch innan vår färd började mot Grantham College där vi sedan blev visade våra rum. På colleget har vi fått en egen korridor där man bor antingen ensam, i dubbelrum eller i ett tremannarum. Där delar vi ett gemensamt kök med vardagsrumsdel där avslutades kvällen med att se Melodifestivalen.

Idag är det dag två och vi har förberett massor inför praktiken som börjar imorgon. Vi har även bekantat oss med staden. Men nu ska vi sova så vi är pigga, glada och redo för första dagen ute i verksamheterna!

/Johanna & Timothy