Erebos av U. Poznanski

Jisses vilken spännande bok!
Jag kom på mig själv att gå omkring och småmysa åt att jag faktiskt var en av dem som hade tillträde till Erebos…och tvingades gång på gång påminna mig själv om att det bara handlade om en bok. Ingen riktig låtsasvärld. Utan en bok, om än en rätt grym sådan!
Jag ska erkänna att jag är lika vilsen i dataspelsvärlden som jag är i en bok om algebra för gymnasieelever, men denna roman lyckades ändå hålla mig trollbunden i sina fyrahundra sidor.
För det är just vad den handlar om. Ett dataspel – Erebos.
Eller kanske snarare, hur gränsen mellan dataspel och verklighet successivt suddas ut.
Inga uppoffringar är för stora, så länge allt sker i Erebos namn.

Nick ser hur de där mystiska cd-skivorna byts från hand till hand. Märker hur det tisslas och tasslas, och hur människorna i skolan beter sig allt märkligare. Han vill inget hellre än att få chansen att se vad det handlar om, men det verkar svårare än han först tror.
När han nästan gett upp kommer någon fram till honom, smyger ner en skiva i hans ficka och viskar om absolut konfidentialitet.
Erebos ligger för hans fötter….