Det blir en student 2021!

Äntligen har det kommit restriktioner för studentfirandet i Sverige och vi kan utifrån det planera vidare för Ystad Gymnasiums student 11 juni 2021.

Nedan följer information från Folkhälsomyndigheten och det är utifrån det vi arbetar vidare med planeringen. Mer information kommer löpande.

Nya restriktioner för studentfirande

Folkhälsomyndigheten presenterar nya riktlinjer för den som vill fira studenten. Även i år gäller det att avstå stora gemensamma samlingar. Även i år förbjuder Trafikverket studentflak. Folkhälsomyndigheten påminner även om att hyrande av buss eller båt för en fest räknas som en privat sammankomst och då gäller max 8 personer.

Myndigheten skriver även följande – “Trängsel i korridorer och andra lokaler som används ska undvikas. Större ceremonier eller samlingar för hela skolan bör inte hållas.”

Råden till skolor och alla som vill fira är:

• Om ett utspring ordnas bör detta genomföras en klass i taget eller i mindre grupper.
  • Kontakt med familj och närstående bör bara ske i utomhusmiljö där det är enkelt att hålla avstånd till varandra.
  • Begränsa antalet närvarande vid firandet för att undvika trängsel.
  • Personer som uppvisar symtom på sjukdom ska stanna hemma.

Planeringen fortsätter och mer information kommer. Håll utkik här och på Vklass.

Nu ser vi fram emot en härlig vår och en fin student!
Vänliga hälsningar Skolledningen