Dag 2 15/4

Hallå allihopa!

Denna dagen började med frukost kl. 7.00–8.00. Därefter blev alla studenter indelade i fem grupper. På schemat stod det studiebesök och varje grupp skulle besöka ett ställe som man sedan skulle presentera för dem andra grupperna. Innan vi skildes åt så besökte vi allihop en grundskola för barn som har svårare med inlärning etc. Det var väldigt intressant och lärorikt att se hur skolan såg ut men också vilka möjligheter dessa elever har.

Efter besöket skiljdes vi åt. Alla grupper åkte till olika ställen.

Grupp 1. Besöka projektet Produktivt lärande

Grupp 2. Möte med speciella pedagoger

Grupp 3. Besöka speciella klasser

Grupp 4. Besöka ”Christian Youth village” i Garz.

Grupp 5. Besöka organisationen ”Lebenshilfe e.V.”

Det kommer separata inlägg där ni kommer få läsa om besöken som vi gjorde.

När vi hade gjort studiebesöken så åt vi lunch på en restaurang innan vi åkte tillbaka till skolan där vi skulle redovisa om våra besök. Varje grupp berättade vart dom hade varit och hur det var. Därefter hade vi några lekar för att få ännu mer energi vilket var behövligt och det var roliga lekar som alla verkade uppskatta.

Den sista presentationen vi skulle göra var att varje land skulle svara på frågan ”Which possibilities are most important to involve disadvanted people?”. När varje land hade skrivit ner vad man kom fram till så delades vi ytterligare in i grupper blandat med dem andra ungdomarna. Nu skulle vi välja ut de två viktigaste sakerna och presentera det för dem andra.

Därefter gick vi tillbaka till hotellet där vi åt middag alla tillsammans. Dagen gick väldigt fort och som man säger ”Det går fort när man har roligt” 😀

– Ajla Hodzic