Alexander, fd elev

”Att få hålla på med det man gillar bäst på skoltid är såklart en dröm. Det är toppen med så mycket praktik. Jag vill ju jobba på bilverkstad, så det passar mig helt perfekt att läsa på Fordons- och transportprogrammet.

När Alexander var riktigt liten hängde han alltid med morfar i garaget. Där fick han meka bäst han ville med en gammal Merca. Sedan dess är det fordon och bilar som gäller.

– Att få hålla på med det man gillar bäst på skoltid är såklart en dröm, säger Alexandet och visar vägen in i skolans verkstadshall.

Att han utan tvekan valde Fordon- och transportprogrammet på Park var därför ingen överraskning för någon.

– Det är toppen med så mycket praktik. Jag vill ju jobba på bilverkstad, så det passar mig helt perfekt.

Sin första praktikperiod gjorde han på BilBengtsson i Sjöbo. Han stortrivdes bland alla maskiner, verktyg och bilar.

– I trean får jag göra min APL där igen, och då under en längre period. Det är jättekul att praktisera, men det gäller också att visa vad man går för, säger han.

Verkstaden han varit på är auktoriserad och har skickliga mekaniker att lära sig av. Han blev väl omhändertagen och hann pröva på det mesta.

– Jag trivdes faktiskt med både kunder och kollegor, säger Alexander som i somras jobbade med att sälja jordgubbar.

Vad pengarna han tjänade ska användas till begriper nog de flesta. Men först måste han fylla 18 och köra upp för att få det efterlängtade kortet”.

Studenten 2017.