Adrenalinet på högvarv…

Del tre i Kaostriologin är så himla spännande att jag nästan inte har tid att blogga om den!
Ännu så länge är min bild av triologin att den tar upp de stora frågorna i vår tid, på ett sätt som undviker att bli såväl pretentiöst som förmanande.

En av våra huvudpersoner Todd, visar sig exempelvis kapabel att utföra vidriga gärningar i ena stunden för att i nästa stund agera lika empatiskt som vi förväntar oss av honom. Komplexiteten i våra livsval skildras på ett nyanserat sätt genom att vi får följa handlingen ur flera perspektiv, och jag vågar nog påstå att det finns diskussionunderlag i denna triologi för en lång tid framöver.

Ness böcker för mina tankar till teman som ondska, förintelse, härskartekniker, djurplågeri, könsroller och indianerna i USA (för att bara nämna några!).
Alla de fantastiska livsfrågorna har vävts in på ett magiskt sätt i den spännande handlingen så att jag som läsare reflekterar över dem utan att ens behöva stanna upp. Det är ett högt tempo, och kanske aningens för mycket våld för min smak men å andra sidan är det aldrig vackert med krig. Aldrig.
Jag inte bara läser Kaostriologin, jag lever den.
Det här är äkta läsglädje och livskunskap förenat i ett.
Nu har jag inte tid att blogga längre.
Jag har en triologi att avsluta.